Kazakistan’da Kastamonu Üniversitesi Tanıtıldı

Kastamonu Üniversitesi, Kazakistan’ın Almatı kentinde Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Uluslararası Bilim ve Eğitim Fuarı”na katıldı.

Kazakistan’da Kastamonu Üniversitesi Tanıtıldı
Yoğun ilginin gösterildiği fuarda, Türkiye, Amerika, Rusya, Çin, Kore, Almanya, Litvanya, Malezya, Polonya, İsviçre ve Letonya gibi ülkelerden yaklaşık 120 üniversite birbiriyle yarıştı. Türkiye’den sadece Kastamonu Üniversitesi ile Niğde Üniversitesi’nin katıldığı fuara Kastamonu Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Doç. Dr. Duran Altınözü, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Öztürk ile Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şimşek katıldı.

Aynı zamanda fuarda Kazakistan’da işbirliği protokolü imzalanarak Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi, Abilay Khan adındaki Kazak Uluslararası İlişkiler ve Dünya Dilleri Üniversitesi, Almati Kazak-Türk Gumaniter Teknik Koleji, Kazakistan Cumhuriyeti Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi ve Kazakistan Almatı’daki Süleyman Demirel Üniversitesi de stant açtı. Yoğun ilgi ile karşılaşan Kastamonu Üniversitesi standını Almatı Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Meral Tamer başta olmak üzere birçok üniversite rektör ve rektör yardımcıları ziyaret etti. Ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, “Uluslararası Bilim ve Eğitim Fuarı” sırasında Kazakistan’daki Al-Farabi, Almatı Ticaret Üniversitesi ve Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Talepleri üzerine Rektör Yardımcısı Özkan, KİMEP Üniversitesi ve Almatı Ticaret Üniversitesi ile akademik işbirliği ön görüşmelerinde bulundu .
Kaynak: İHA