Şenlikler Kapsamında Konya'nın İlçelerinde Etkinlikler Düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konya'nın ilçelerinde coşkuyla kutlanıyor.

Halkapınar'da Hükümet Konağı Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalar, makamları temsil edecek öğrencilerin makamlarına geçmesiyle devam etti.

Program, Halkapınar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bahçesinde ilköğretim okulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu müzik, şiir, gösteri, ve dansların ardından, geçit töreniyle sona erdi.

-Kulu-

Kulu'da kutlamalar öğrenci gruplarının Kulu Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nü ziyaret etmeleriyle başladı.

Tören daha sonra Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla ile devam etti.

İlçe Semt Pazar yerinde devam eden törenlere, Kaymakam Ayhan Işık, Garnizon Komutanı Levent Özlü, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Cumhuriyet Savcısı Resul Öngün, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Burada öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili şiirler okuyup konuşmalar yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından kutlamalar son buldu.

-Emirgazi-

Emirgazi'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başladı.

Kutlamalara Kaymakam Ömer Faruk Fidan, Garnizon Komutanı Adnan Özyeşildağ, Belediye Başkanı Ali Rıza Koçak ile daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerin sunulduğu kutlamalar, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

-Sarayönü-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sarayönü ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Sarayönü'nde Hükümet Konağı önünde başlayan törenler, Sarayönü Merkez İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan ve okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti.

Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız ve ilçe protokolünün hazır bulunduğu törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Program, günün anlam ve önemini belirten protokol konuşmaları ve öğrencilerin hazırladığı gösterilerle son buldu.

-Hadim-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Hadim'de Kaymakam Mutlu Köksal'ın makamında kutlamaları kabul etmesiyle başladı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından program Hadim Stadyumu'nda devam etti.

Aşağıhadim Ahmet Yavuz İlköğretim Okulu ve Merkez İlköğretim Okulu öğrencilerinin katıldığı törenler, öğrencilerin hazırladığı gösterilerin sunulmasıyla sona erdi.
Kaynak: AA