Mersin Valisi Güzeloğlu'nun Açıklaması

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'i turizmde Türkiye'nin bir numarası yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

Anamur'da düzenlenen Mersin İl Kültür ve Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Güzeloğlu, yaptığı konuşmada, Mersin'deki tarihi, doğal ve kültürel zenginliğin Türkiye'nin çok az yerinde bulunduğunu kaydetti.

Ancak bu zenginlikleri turizme kazandırmak için bütüncül projelere ihtiyaç olduğunu belirten Güzeloğlu, ''Meseleye bütün olarak, biz olarak bakmalıyız. Öyle bakmazsak proje oluşmaz, oluşup tamamlansa da sahip çıkılmaz. Ama biz kararlıyız Mersin'i turizmde Türkiye'nin bir numarası yapacağız'' dedi.

Var olan turizm kaynaklarının iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Güzeloğlu, şunları söyledi:

''İl genelindeki ören yerlerini geçen yıl 500 bin kişi ziyaret etmiş. Ben, doğru düzenleme ve yönetim ile sadece Anamurium Antik Kenti'nin bir yılda aynı sayıda ziyaretçi çekeceğine inanıyorum. İl genelindeki müzelerde 98 bin eserden sadece 7 bini sergileniyor. Sergilenmeyen eserleri de sergilemenin bir yolunu bulmalıyız. Mutlaka o sergilenmeyen eserleri de görmek isteyen birileri vardır.''

Turizm çalışmalarında tanıtımın büyük önem taşıdığını vurgulayan Güzeloğlu, ''Berlin'de katıldığımız fuarda Mersin'de kruvaziyer turizminin temelini attık. Bunlar tanıtım sayesinde oldu. Yakın gelecekte Dubai'de düzenlenen fuara da katılarak tanıtım atığını sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Vali Güzeloğlu'nun konuşmasının ardından katılımcıların da görüş belirtmesiyle önümüzdeki aylarda yapılması gereken işler ve çözülmesi gereken konular ile bu işleri yürütecek ilgili kurumlar belirlendi.

Toplantının ardından Anamur Kaymakamı Cemil Aksak ve Belediye Başkanı Mehmet Türe, Vali Güzeloğlu'na çilek motifli minyatür kilim hediye etti.

- Muz üreticileri ile toplantı -

Öte yandan Vali Güzeloğlu, Anamur Kaymakamlığı'nda muz üreticileriyle de bir araya geldi.

İlçe Tarım Müdürü Niyazi Sarıoğlu, MUZBİR Başkanı Mehmet Güzel, MUZDER Başkanı Niyazi Sinanoğlu, Ziraat Odası Başkanı Levent Tufan ve üreticilerin katıldığı toplantı, gazetecilerin fotoğraf çekmesinin ardından basına kapalı olarak devam etti .
Kaynak: AA