Köy Yolunda Kanalizasyon İçin Çukur Açan Ekipler,İçinde Kemiklerin Olduğu Lahit Buldu

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Yunuslar köyünde kanalizasyon için açılan çukurda içinde kemiklerin olduğu lahit bulundu.

Köy muhtarı Halit Çekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya İl Özel İdaresi tarafından yerleşim birimine kanalizasyon hattı döşenmesi için bir süre önce altyapı çalışmaları başlatıldığını, ihaleyi üstlenen taşeron firmanın iş makinelerinin yollarda çalıştığını söyledi.

Köy yolu üzerinde bir kepçe tarafından kanalizasyon kazısı yapıldığı sırada 1,5 metre derinliğinde bir taş parçasına rastlanıldığını anlatan Çekici, ''Lahit bulunduğunda ben yoktum, sonradan geldim gördüm. Yolun ortasında kepçenin ağzına denk gelmiş, öylelikle çıkarılmış, yol kenarına alınmış. Kapağı da var ve içerisinde kemikler dolu. Daha önce buralarda böyle bir şeyin olduğunu bilmiyorduk'' dedi.

Köylerinde uzun yıllar önce Roma dönemine ait mermer bir lahit bulunduğunu anımsatan Çekici, yaklaşık 2 ton ağırlığında olduğu tahmin edilen lahitin bulunmasının ardından jandarma ve ilgililere bilgi verildiğini, Konya Müzeler Müdürlüğü'nden gelen yetkililerin fotoğraflarını çekerek incelemede bulunduğunu dile getirdi.

Çekici, vinç yardımıyla yerinden kaldırılacak lahitin Müzeler Müdürlüğü'ne teslim edileceğini kaydetti.

Kaynak: AA