İlgaz'da 'Sahabe Ormanı' Oluşturuldu

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde Kutlu Doğum Haftası Hz.Muhammed Mustafa (sav) ve sahabeler anısına 'Sahabe Ormanı' oluşturuldu. Ilgaz Din Görevlileri Derneği, Ilgaz Müftülüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan ortak çalışmayla kurulan ormana üzerinde sahabe isimlerinin yazılı olduğu künyeler asılan 250 fidan dikildi.

Ilgaz ilçesine bağlı Çeltikbaşı köyünde oluşturulan Sahabe Ormanı'ndaki fidan dikim törenine Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ilgaz Kaymakam Vekili Ayhan Terzi, Ilgaz Müftülüğü ve Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Vali Vahdettin Özcan, törende yaptığı konuşmada, “Ormana ve yeşile önem veren bir gelenekten, maziden geliyoruz. Dinimiz de bunu emrediyor. Ama zaman zaman biz buna uymadık toplum olarak. Bazen baltaları aldık elimize ipleri sardık belimize maalesef. Ama son zamanlarda bu bilinç arttı, bu nedenle bu çalışmayı ben önemsiyorum. Bu etkinliği yapanları kutluyorum. Hedefimiz geçen yıl dikilen fidanların 2 katı kadar fidan dikmek.” dedi.

Törende konuşmaların ardından Sahabe Ormanı'na 250 fidan dikildi. Toplam 3 bin fidanın daha dikileceği orman, 2,8 hektarlık alandan oluşuyor. Ormanda, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Hz. Muhammed (sav) ve 130 sahabe için yapılan künyeler, fidan diken kişiler ve din görevlileri tarafından yerlerine asıldı .