Hasankeyf’te Kutlu Doğum Coşkusu

Hasankeyf’te Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlçe Müftülüğü'nün belediye bahçesinde düzenlediği programa Kaymakam Cevat Uyanık, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, İl Müftüsü Hasan Çağlar, İlçe Emniyet Amiri İbrahim Şahin, İlçe Müftü Vekili Hasan Dursun, Gercüş İlçe Müftüsü Fatih Balta, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, Merkez Kızlar Camii İmam-Hatibi Adnan Can’ın Kur’an-ı Kerim okuması ile devam etti. Açılış konuşmasında İlçe Müftüvekili Hasan Dursun, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı. Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Dursun, ahlaki değerlerin çürüme içinde olduğu, ulvi meziyetlerin önemini yitirdiği günümüzde Kainatın Efendisi'nin beşeriyete getirdiği yüce ahlaki değerleri insana ve bütün beşeriyete hatırlatmak gerektiğini ifade etti.

Hiçbir ırkın bir ırka üstünlüğünün olmadığını üstünlüğün takvada olduğunu kaydeden Dursun, “Onun içindir ki İslam ve Kur'an-ı Kerim'de bütün güzellikler Hz. Muhammed (Sav)'in şahsında toplanmıştır. Eğer biz O'nu tam olarak anlayabilirsek, O'nun kişiliğini, mesajını tam olarak algılayabilirsek işte esas huzuru dünya ve ahret güzelliğini o zaman yaşamış oluruz." dedi.

'Hz.Peygamber ve Kardeşlik Hukuku' konulu konferansı vermek üzere ilçeye gelen Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Peygamber sevgisinin önemi, Peygamber ve sahabenin hayatlarından örnekler verdi. Program ilahiler, şiirler ve Nebahat Özoğlu tarafından Veda Hutbesi'nin ezbere okunmasından sonra davetlilere, kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku kartelâsı, 40 Hadis kartelası, Kur’an-ı Kerim meali ve gül dağıtımı yapıldı. Şiir, ilahi ve Veda Hutbesi'ni ezberleyerek dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle program sona erdi .