Akören'de ''Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku'' Konferansı

Akören'de '''Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku'' konulu konferans verildi.

Akören Müftüsü İbrahim Kaçaroğlu, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen konferanstaki konuşmasında, Ahlaki davranışların tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, ''Geliniz İslamın güzellikleriyle hayatımızı güzelleştirmeye çalışalım'' dedi.

Konya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeken ise Hz. Muhammed'in dünyaya gelmeden müjdelenmiş bir peygamber olduğunu söyledi.

Hz. Muhammed'in Veda Hutbesi'nde 120 bin kişiye seslendiğini ve bu hutbede en çok önem verdiği konulardan birinin de kardeşlik konusu olduğunu ifade eden Çeken, şunları kaydetti:

''Ama biz ne yazık ki, Veda Hutbesi'nde bahsedilen kardeşliğe henüz ulaşmış değiliz. Kardeş kardeşe yaşadığımız tam anlamıyla söylenemez. Peygamber efendimiz, 'Arap'ın Acem'e, Acem'in Arap'a üstünlüğü yoktur' diyerek ırkçılığı da resmen yasaklamıştır. Biz kardeş olamadıysak bir kusurumuz var demektir. Biz birbirimize düşersek efendimizi de üzmüş oluruz. Böyle bir Peygamberin ümmeti olduğumuz için ne mutlu bizlere.''

Konferansa, Akören Kaymakamı Soner Kırlı, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA