'Batman Turizmde Marka Şehir Olacak'

Turizm Haftası açılış etkinliklerinde konuşan Batman Valisi Ahmet Turhan, hedeflerinin turizmde Batman’ı marka şehir haline getirmek olduğunu söyledi.

Batman’da Turizm Haftası renkli görüntülerle başladı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Yeni Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinliklerde yöresel kıyafet defilesi, halk müziği konseri ve İrfan Tapan’ın 'Tarihe yansıyan kareler' adlı fotoğraf sergisi yer aldı. Etkinlikte konuşan Vali Ahmet Turhan, turizmin önemine değinerek hedeflerinin turizmde Batman’ı marka şehir haline getirmek olduğunu söyledi.

Gençlere seslenen Turhan, “Sevgili gençler ilimiz yeni bir il neresini tanıtacağız diye düşünmeyin. Dünya markası bir Hasankeyf’imiz var. Batman ve Hasankeyf’i tanıtmak için yoğun çaba sarf ediyoruz.” dedi.

İl Kültür Müdür vekili İhsan Aslanlı, ilin turizm potansiyelini, zenginliklerini, misafirperverliğini, tarih ve kültürel değerlerini ve doğal güzelliklerini ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği şekilde tanıtacaklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra yöresel kıyafetler defilesi yapıldı. Batman Teknik Kız Meslek Lisesi öğrencileri, tamamı Batman’da üretilen yöresel kıyafetleri tanıttı. Beğeni toplayan defilenin ardından Batmanlı sanatçıların yer aldığı müzik topluluğu mini bir halk müziği konseri verdi. Batmanlı fotoğraf sanatçısı İrfan Tapan’ın 'Tarihe yansıyan kareler' adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Hasankeyf’te dört mevsimde çekilen resimlerin yer aldığı sergide yaklaşık 50 fotoğraf yer aldı. 30 yıldan beri fotoğraf sanatıyla uğraştığını ve Hasankeyf’in her köşesini fotoğrafladığını belirten Tapan, Turizm Haftası'nda Batman’ın tanıtımına katkı sunmak amacıyla sergiyi açtığını ifade etti.

Fotoğraf sergisinin ardından yöresel yemeklerden içli köfte, şambörek ve ayran ikramından oluşan kokteyl düzenlendi .