TAGİD Sağlık Komitesi Üyesi Doktorlar Afrika’ya Gitti

'Sevgi Doktorları' sloganı ile yola çıkan Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Sağlık Komitesi üyesi doktorlar, Nisan ayını 'hizmet ayı' ilan ederek Afrika’nın farklı ülkelerine gönüllü sağlık hizmeti vermeye gitti.

TAGİD Sağlık Komitesi Üyesi Doktorlar Afrika’ya Gitti
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, birçok alanda faaliyetlerini sürdüren TAGİD Sağlık Komitesi üyesi doktorları Somali, Sudan ve Etiyopya’da gönüllü sağlık hizmeti vermek için bu ülkelere gitti. Doktorlardan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Sunal 2 Nisan’da Somali’ye, Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tamer Tatar 4 Nisan’da Sudan’a, TAGİD Sağlık Komitesi Başkanı ve Aile Hekimi Dr. Muhammed Ali Eke ile Aile Hekimi Dr. Fevzi Genç ise bugün Etiyopya’ya gitti. Etiyopya yolculuğu öncesinde bir açıklama yapan TAGİD Sağlık Komitesi Başkanı Muhammed Ali Eke, "Sağlık komitesi olarak 3 kişi ile 2010 yılında faaliyete başladık. Şu an 12 arkadaşımızla yolumuza devam ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışında bazı çalışmalar gerçekleştirdik. ‘Sevgi Doktorları’ sloganı ile çıktığımız bu yolda dünyanın neresinde ihtiyaç varsa oraya hizmet götürmeyi kendimize vazife biliyoruz." dedi.

TAGİD Sağlık Komitesi'nin gönüllülük esasına dayalı olarak faaliyetlerine devam ettiğinin belirten Eke, "TAGİD Sağlık Komitesi mesleki bilgi ve birikimini kendi kültürel değerleriyle bütünleştiren, yaşam kalitesi yüksek ulusal ve uluslararası düzeyde fayda ve paylaşımı ön planda tutan, çağdaş bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak için gayret sarf etmektedir. Bundan sonra da sağlık mensubu dostlarımızın destekleriyle topluma değer katacak proje üreterek ulusal ve uluslararası organizasyonlarla dünyaya açılmayı hedefliyoruz. Bundan sonra Her Şeyin Başı Sağlık sloganıyla toplumu bütünleştiren ve sağlık güvencesi olmayan ve insanlarımıza umut olma yolunda, güncel sağlık sorunları hakkında halkı aydınlatmak için seminerler ve toplantılar düzenlemeyi planlıyoruz." diye konuştu.