'Çanakkale Sadece Okulda Anlatılmamalı, Gezilerle Öğrencilere Gösterilmeli'

Tarihçi yazar Hasan Hüseyin Maltepe, Çanakkale'nin, sadece okullarda anlatmakla sınırlı kalmamasını, rehber eşliğinde geziler düzenleyerek öğrencilerin zihinlerinde kalıcı olmasını sağlamak gerektinini söyledi.

Antalya'nın Elmalı ilçesinde, Elmalı Belediyesi ve Elmalı Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) tarafından düzenlenen 'Çanakkale' konulu konferansta konuşan Maltepe konuşması sırasında hem ağladı hem de ağlattı. Maltepe, "Size Çanakkale’den, şehitlerimizden selam getirdim." dedi.

Hazırladığı video ve slayt eşliğinde Çanakkale'de yaşananları yansıtmaya çalışan Maltepe, şunları söyeldi: "Dedelerimiz bizlere her türlü imkana sahip şu cennet yurdu bıraktı. Özgürlüğün kıymetini iyi bilmeli, neslimize anlatmalıyız. Tarihimizi anlatırken, sadece okullarda öğretilenlerle yetinmeyip öğrencilerimize geziler düzenlenmeli, iyi bir rehber eşliğinde şehitlikler gezdirilmelidir." diye konuştu.

Program sonunda, Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, yazar Hasan Hüseyin Maltepe’ye çiçek, Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş da plaket verdi.