Mali Müşavirler Platformu Toplantısı Batman’da Yapıldı

30.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Mali Müşavirler Platformu Toplantısı’na Batman ev sahipliği yaptı.Batman-Siirt Serbest Muhasebeciler Odası'nda düzenlenen toplantıya Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Nail Sanlı, TÜRMOB Genel Başkan yardımcısı Ülkü Sönmez, Batman Defterdarı Hasan Koca, bölge odaları başkan ve yöneticileri katıldı.

Konuklara katılımlarından dolayı teşekkür eden Batman Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Başkanı M. Şah Ayaz meslek mensuplarının sorunlarını tartışmak ve sorunlara çözüm üreterek bu çözüm önerilerin de TÜRMOB nezdinde takipçisi olduklarını söyledi.

Daha sonra kürsüye çıkan TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı, Arap baharı diye adlandırılan Tunus, Mısır ile başlayan Libya ile devam eden en son Suriye’de yaşanan olaylara değindi.Bölgede oldukça önemli olayların yaşandığına dikkat çeken Sanlı, “Biz bu kanın durmasını ısrarla istiyoruz. Bölge halkının barışa ve hak ettiği yaşam koşullarına kavuşmasını temenni ediyoruz. Hem bölge barışı açısından hem de dünya barışı açısından insanlığın parmak basması gereken azami gayretlerini ortaya koyması gereken bir dönemim içerisinde olduğumuzu ısrarla vurgulayarak bu duyguları sizlerle paylaşmak istiyorum.” dedi.

Daha sonra Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu değerlendiren Sanlı, kanunun dünya markalarımızın oluşmasına büyük katkı sağlayacağını ileri sürdü. Kanunun, Türkiye'nin çağdaşlaşması, uluslararası sermaye piyasalarında ki yerini alması açısından önemli olduğunu belirten Sanlı, kanunla şirketlerin üçüncü şahıslara, dışarıya, yatırımcılara, ortaklarına karşı daha şeffaf bir yapıya bürüneceğini anlattı.Sanlı, “Yeni kanunla teknoloji çok rahat kullanılacak. Firmalarımız internet üzerinden bütün paydaşlarına, ticaret erbabına, yatırımcılara, çalışanlarına, üçüncü şahıslara karşı rahat edebilecek bilgiler de yayınlayabilecekler. Uluslararası arenada yabancı sermaye daha rahat ülkemize gelebilecek. Kurumsallaşmış şirket yapılarımız daha çok ortaya çıkacak. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile dünya markalarımız olacaktır. Bu yüzden kurumsallaşma çok önem kazanmaktadır. Çok önemli tüccar, işadamı, holding ve firmalarımız var. Ama kurumsallaşma anlamında daha asırlık bir kuruluşumuz yok. İşte yeni kanun Türkiye ticaretini uluslararası pazara taşıyacaktır.” dedi.

İki gün süren platform toplantısında, meslek mensuplarının sözleşmelerden doğan damga vergisi mükellefiyeti ile ilgili durum ve gelişmeler, Van ilinde meydana gelen deprem nedeni ile SGK başkanlığının yayınladığı bildirimlerle ilgili genelgeler, mesleğin sorunları ve genel değerlendirmeler yapıldı.Toplu olarak Hasankeyf’i gezen oda başkanları ve yöneticileri Akşam Malikane’de verilen canlı müzik eşliğindeki akşam yemeğinde iki gün süren toplantının yorgunluğunu attı .