Gümüşhane Valisi Mayda'nın Açıklaması

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, ''Başka toplumlarla, başka ülkelerle rekabet edeceksek, yarışacaksak bu ancak bilgi üzerinden olacaktır'' dedi.

Mayda, ''48. Kütüphane Haftası'' dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kütüphane Haftası'nın çok anlamlı olduğunu belirterek, ''Artık bilgi toplumunda yaşıyoruz. Eskiden, silah gücünün, bilek gücünün, kılıç gücünün yerini artık beyin gücü aldı. Bilgi toplumunda da haliyle üstünlük, bir konuyu derinlemesine bilen, iyi araştıran, iyi soruşturan araştırmacıların elindedir günümüzde'' dedi.

Eskimeyen tek hazinenin bilgi olduğunu ifade eden Mayda, şöyle devam etti:

''Teknoloji günden güne değişiyor. Cep telefonları değişti, bilgisayarlar değişti ancak bilgi değişmedi, tarih, kültür değişmedi. Okumak için de hiçbir mazeretimiz kalmadı. Kütüphanelerimiz hizmetlerini güncelleştirdi, kitap sayısı artırıldı, elektronik kitaplara geçildi. Bir adım daha ileriye gidildi, sesli kitaplar getirildi.

Dolayısıyla boş zamanlarımızsa istediğimiz takdirde kitabın kendisi, istediğimiz takdirde elektronik yazılımı, istenildiği takdirde yolda yürüyorken de kulaklığı takmak suretiyle kitabı dinleyebiliyorsunuz. Ben, bütün milletimizin, öğrencilerimizin bu imkanları kullanmalarını ve avantaja çevirmelerini bekliyorum. Başka toplumlarla, başka ülkelerle rekabet edeceksek, yarışacaksak bu ancak bilgi üzerinden olacaktır.

Bakıyorsunuz, geçmişin geri kalmış toplumları dediğiniz bazı ülkeler bilişimde yaptıkları atılımlarla ileri dediğimiz ülkelerin önüne geçmiştir. Haliyle bu, büyük Atatürk'ün bahsettiği üzere kitaplara ve kütüphanelere gereken önemin verilmesi, laboratuvarlarda tamamlanmasıyla oluyor. Ben, bu kütüphane haftasının okumaya, araştırmaya vesile olmasını istiyorum. Bütün halkımızdan, öğrencilerimizden araştıran, soruşturan ve bilgiyi kaynağından bulan insanlar olmasını diliyorum.''

Halk Kütüphanesi Müdürü Somuncu ise geçen yıl kütüphaneden 9 bin 856 adet ödünç kitap alındığını, 32 bin 109 kişinin kütüphaneden yaralandığını, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce sosyal destek programı kapsamında gezici kütüphane projesi ile 47 köye gidilerek 840 okuyucuya hizmet verildiğini söyledi.

Gümüşhane Öğretim Görevlisi Taşkın Kılıç ise ülke olarak kitap okunmadığını belirterek, ''Bir Alman 1 yılda 28, bir Japon 1 yılda 25, bir İsviçreli 1 yılda 10 ve dört Türk 1 yılda 1 kitap okuyor'' dedi.

Yapılan konuşmalarda sonra ''Kütüphane Haftası'' dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi, yetişkinler için kurulan kitap salonu Vali Mayda ve beraberindekiler tarafından açıldı.

Törene, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, bazı kurumların yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

GÜMÜŞHANE - AK Parti Gümüşhane Başkanlığına Ercan Çimen yeniden seçildi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde yapılan 4. Olağan Kongresinde, mevcut başkan Ercan Çimen ile Ömer Nasuhi Akıncı başkanlığındaki iki listeyle seçime gidildi.

Mevcut 607 delegeden 468'inin oy kullandığı seçimde, Ercan Çimen 438 oy alarak yeniden başkan seçilirken Ömer Nasuhi Akıncı 25 oy aldı, 5 oy da geçersiz sayıldı.

Çimen başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda, Fatih Özer, Eşref Balki, İzzet Ünal, Celal Merdan, Yusuf Kullukçu, Mehmet Yalçın, İdris Çimen, Zülfikar Bal, Osman Yılmaz, Yunus Çimen, Gül Altuntaş, Aysun Dalgıç, Adem Eryılmaz, Musa Ateş, Bayram Karabulut, Muammer Şeker, Metin Aslan, Necati Uçan, Sebahattin Uçar, Şerif Bayraktar, Zekai Taşkın, Hakkı Gündüz, Yusuf Erdem, Temel Özen, Nuray Merdan, Özden Akyıldız, Cihan Özyurt, Rüstem Demirağ ve Fedai Şen yer aldı.

Kongre sonrası konuşan Çimen, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kentteki 18 belediyeyi kazanacağını savunarak, ''Herkesin çocuklarına ve geleceğine hizmet etmek istiyorum. Ben artık sizlerin emrindeyim. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve partimizin emrinde olacağım. Birlik ve beraberlik içerisinde ne gerekiyorsa bunu yapacağım. Öpülecek eli öpeceğim, özür dilenecek kişi varsa özür dileyeceğim'' dedi.