''Batman Bunu Haketmiyor''

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'ın maalesef dönem dönem istismarcıların elinde, kötü görüntülerle ekranlara yansıdığını ancak kentin bunu hak etmediğini söyledi.

Şimşek, Beyaz Şato Düğün Salonu'nda düzenlenen ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı AK Parti Batman İl Kongresinde yaptığı konuşmada, eğitimde kaliteyi artıracaklarını belirterek, son 9-10 yılda 317 bin öğretmen aldıklarını ve 170 bin derslik yaptıklarını bildirdi.

Üniversite sayısını ikiye katladıklarını anlatan Şimşek, ''Batman'da eskiden sadece Tüpraş ve TPAO vardı ve bunlarda 300-400 kişi çalışırdı. Ama bugün konfeksiyon sektöründe çalışan 3 bin 500 kişiden bahsediyoruz. Batman büyük cazibe merkezi haline geliyor. Üniversite yerleşkesi ve duble yollar yapılıyor. Batman-Mardin yolu da duble olacak'' dedi.

Bakan Şimşek, kendilerinin hizmet yarışında iken başkalarının yıkmaktan, huzuru bozmaktan, barışı bozmaktan nemalanmaya çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

''Biz eser siyaseti peşindeyiz. Sulanabilir tüm alanlarımız suya kavuşacak. Yılda birden fazla ürün alacağız ve tarıma dayalı sanayi gelişecek, diğer sanayi de gelişecek. GAP'a inanılmaz kaynak aktarıyoruz. Çünkü GAP bittiğinde bölge ayağa kalkacak, Türkiye ayağa kalkacak. Bırakın işsizliği, başka bölgelerden buraya göç olacak. Zaten Batman'dan göç durdu. Geçmişte Batman yılda 17 bin göç vermiş, şimdi göç alıyor. Niye- AK Parti geldi, istikrar geldi, güven geldi. Batman'da bugün devlet ve özel olmak üzere toplam 12 hastane var.''

Bölgede Nevruz'da yaşanan olaylara da değinen Bakan Şimşek, baharın başlangıcında olduklarını, Nevruz'un da zaten bu anlama geldiğini ifade ederek herkesin bayramını kutladı.

Batman'ın Nevruz'da ortaya çıkan görüntüleri hak etmediğini dile getiren Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Batman, maalesef dönem dönem bu istismarcıların elinde kötü görüntülerle Türkiye ekranına yansıyor. Batman bunu hak etmiyor. Zaten bu kötü görüntülerden medet ummuyorlar. Bakın bu sene toplayamamışlar, bana verilen bilgilere göre, 2 bin 500 kişi gelmiş. Bunun ezikliğini yaşıyorlar. Başka türlü nasıl Türkiye'nin gündemine gelecekler. Biz bu ülkede her alanda devrim yaptık. Eğer bugün Batman'ın bir dağ köyünden okuma yazma bilmeyen bir ana babadan, bir çiftçi aileden sizin gibi bir kardeşiniz yani ben çıkıp eğitim fırsatı bulup ondan sonra gelip bu ülkede hizmetkarlık yapabiliyorsam, devleti vatandaşın hizmetkarı yapacak bir partide hizmet sunabiliyorsam artık ret ve inkar siyasetini elimizin tersiyle ötelemişsek, bugün her alanda Avrupa'da, dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki temel hak ve özgürlükler anlamında biz her şeyi yaşayabiliyorsak o görüntülere gerek yok. Vicdanı olan, insafı olan hiç bir şekilde o görüntülerin parçası olmaz. Nitekim vatandaşımız parçası olmuyor, vatandaşımız eskisi gibi ilgi göstermiyor. Bakın Kocaeli'de gördünüz bir annenin yavrusunu onların elinden nasıl kurtarmaya çalıştığını... Türkiye değişiyor, Türkiye artık herkesin gerçek yüzünü görüyor.''

Kongrenin yapılmasının ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesine gitti .