Saçılacak Mesir Macunu İçin Dua Okundu

472. Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nde, tarihi Sultan Camisi'nin kubbelerinden halka saçılacak olan mesir macunu için törenle dua okundu.

Mesir macunu imalathanesinde gerçekleştirilen dua törenine Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ve Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu katıldı.

İl Müftüsü Sinan Cihan eşliğinde dua edilmesinin ardından konuşan Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, ''Türkiye'de en köklü geleneklerden biri olan festivali ilimizde kutlamaktayız. Bu geleneği sürdürmek için büyük bir gelişim göstermekteyiz. Bu macunun şifalı ve dualı bir mesir macunu olması, bu geleneğin yıllardır devam etmesini sağlamaktadır. Dualarla karılan bu macunları hep birlikte halkımıza saçacağız. Mesirin hayırlı olmasını, Manisa'ya bereket getirmesini diliyorum'' dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise mesirin hayırlar getirmesini dileyerek, güzellikler içerisinde kutlanan festivalin Manisa'nın tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.