Atatürk Üniversitesi Öğrencileri, Paletli Termal Robot Projesi Geliştirdi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Makina Mühendisliği Teknoloji ve Mühendislik Kulübü öğrencileri, terörle mücadele ve istihbarat amaçlı paletli termal kameraları araştırma robotu projesi geliştirdi.

Atatürk Üniversitesi Öğrencileri, Paletli Termal Robot Projesi Geliştirdi
Teknoloji ve Mühendislik Kulübü öğrencileri Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD)'ı ziyaret etti. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de hazır bulunduğu toplantıda teknoloji kulübü öğrencileri projesini geliştirdikleri, 'Uzaktan kontrollü paletli, termal araştırma robotu' hakkında bilgi verdi. Öğrenciler, kendilerine finansal destek sağlanması halinde geliştirdikleri projeyi Erzurum'da üretmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Teknoloji Kulübü adına proje hakkında sunum yapan Hamdi Uzun, söz konusu projenin gerçekleştirilmesi halinde askeri, güvenlik ve kurtarma amaçlı olmak üzere geniş bir yelpazede kullanılabileceğini kaydetti. Araştırma robotunun en büyük özelliklerinden bir tanesinin uzaktan kumanda ile kontrolünün sağlanabildiğine vurgu yapan Uzun, 'Üzerinde çalıştığımız proje kablosuz görüntü aktarımı yapabilen, her türlü coğrafi ve arazi şartlarına uygun düşünülerek tasarlandı. Projemizi AR-GE ortamında daha geliştirip Erzurum'da üretimini yapmak istiyoruz . ' dedi. Uzun, ayrıca şehrin sanayi ekonomisine yönelik proje çalışmalarının da bulunduğunu sözlerine ekledi.

CENGİZ: PROJE SİZDEN DESTEK BİZDEN

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, belediye olarak üniversite ile birlikte çeşitli alanlarda işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Başkan Cengiz, Teknoloji Kulübü öğrencilerinin hazırdığı projenin heyecan verici olduğunu kaydetti. Belediye olarak bilimsel proje geliştiren öğrencilere her zaman destek olduklarının altını çizen Başkan Cengğiz, 'Sizler şehrin sanayisine yönelik, ülkenin kalkınmasına yönelik projeler geliştirin. Biz belediye olarak sizlere ve üniversiteye her türlü desteği sağlamaya hazırız. Yeterki sizler proje geliştirin, destek bizden her zaman gelir. ' diye konuştu.

'SANAYİ ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ '

ERGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir, şehirlerin sosyo- ekonomik kalkınması üniversitelerin önemli yer tuttuğunu ifade etti. Özdemir, sanayi, üniversite işbirliğinin tesis edilmesi halinde Erzurum'un kalkınmasında ivma yaşanacağını anlattı. ERGİAD olarak, üniversite ile iş birliği içerisinde olduklarını ve bu amaçla da makina mühendisliği öğrencilerinin görüşlerine başvurduklarına dikkat çeken Özdemir, 'Üniversite- sanayi işbirliği çok önemli. ERGİAD olarak bu tür işbirliklerine önemsiyor ve bilimsel destekler ile ekonomik yaşamda rotamızı belirlemek istiyoruz. ' şeklinde konuştu.