Fransa’da Türkçe Olimpiyadı Heyecanı

Türkiye’de bu yıl 10.su düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları’nın Fransa elemeleri devam ediyor. Strasbourg ve Paris şehirlerinde yoğun katılıma sahne olan elemelerde, öğrenciler Türkçe ve Fransızca şarkı ve şiir dalında hünerlerini sergiledi.

Paris 'te La Bella salonunda düzenlenen Paris Finali 'nde Osman Deveci, 'Ellerini Çekip Benden ' isimli türkü ile birinci oldu. Şiir dalında ise Ayle Yalçın, 'Ben seni görmeden sevdim isimli şiiriyle ' ülke finalinde yarışmaya hak kazandı. 'Fransızca Şarkı 'da Cansu Partıgöç, minikler kategorisinde ise Beyza Öksüz birinci oldu.

Fransa 'daki eğitim faaliyetlerini destekleyen ilk isimlerden olan Zamir Şaştım 'a verilen 'vefa ödülü ' ise eşi Akgül Şaştım 'a takdim edildi.

Fransız Türk Kültür Olimpiyatı Paris Finali, ellerinde farklı ülkelerin bayrakları ile öğrencilerin söylediği Yeni Bir Dünya şarkısı ile son buldu.

Strasbourg 'da ise Alsace-Lorraine bölgesi elemeleri yapıldı. Diyalog Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen elemelere; Strasbourg, Colmar, Mulhouse, Belfort, Becason ve Nancy 'den 30 öğrenci katıldı.

Dereceye giren öğrenciler, 8 Nisan 'da Strasbourg 'da düzenlenecek Fransa finalinde yarışacak. Finalde en yüksek başarıyı gösterecek öğrenciler, Uluslararası Türkçe Olimpiyatların 'da Fransa 'yı temsil edecek.

30 Mayıs-14 Haziran 2012 tarihlerinde düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları 'na bu yıl 138 ülkenin katılması bekleniyor.