Anadolu Filarmoni Orkestrası, Köylerde ‘Çoban Ateşi’ Konseri Veriyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle İzmir'de kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası, köylerde "Çoban Ateşi" konserleri veriyor.

Orkestra, bu ayki turne programında Manisa'nın Salihli ilçesine Çamurhamamı ve Allahdiyen köylerine gitti. Sanatçılar, geleneksel kültürdeki önemini ve değerini vurgulamak amacıyla Çamurhamamı köyünde yakılan çoban ateşinin önünde, çoban Sabri Öztürk'e özel konser verdi. Konserleri Salihli Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Opel Türkiye destekledi.

Anadolu Filarmoni Orkestrası Kurucu Müdürü Kenan Gökkaya, yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatı ve Güzel Sanatlar Genel Müdürü Erol Erdinç'in desteğiyle kurulduklarını belirterek, ''Amacımız köylerimize, kasabalarımıza, ilçelerimize, şehirlere güzel sanatları ulaştırmaktır.'' dedi.

Anadolu turnesindeki hedef kitlenin, hayal ve düşünce dünyalarını geliştirme, yeni yetenekleri ortaya çıkarma amacıyla çocuklar olduğunu vurgulayan Gökkaya, enstrümanları da tanıtacaklarını söyledi: “Gizli kalmış Beethoven, Pavarotti, Mozart ve Âşık Veysel'leri ortaya çıkarmak için köy köy gezeceğiz. İki köyümüzü ziyaret ettik. Türk Halk Müziği ve Türk halk edebiyatımızda kavalıyla çok büyük yer edinen çobanlarımızı da unutmadık. Ayrıca çocuklarımıza blok flüt hediye ettik. Çocuklarımızın müzikle ilgili okullara yönlendirilmesi için de yoğun çalışmalarımız olacak.“

Mahalli müziklere oynayarak eşlik eden çoban Öztürk ise çocukluğundan beri aynı işi yaptığını, konser sayesinde unutamayacağı bir gün geçirdiğini ifade etti. Sabri Öztürk'e bir kaval, ayrıca ressam Cahit Koçban ve resim öğretmeni Nilgün Mıdık tarafından kara kalem porte hediye edildi.