Bursa Yenileniyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, önümüzdeki 5-10 yılın Bursa’nın kendisini yenileme dönemi olacağını, belediye olarak geleceğin sağlıklı şehrini kurmak için çalıştıklarını söyledi.

Bursa Yenileniyor
Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hem mühendisleri dinledi, hem de Osmangazi 'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Bursa 'nın birinci derece deprem bölgesi olduğunu ve iki fay hattının kentin göbeğinden geçtiğini belirterek, planlara bu fay hatlarının işlenmesi gerektiğini söyledi. Bu fay hatlarının çevresinde tampon bölgeler bırakılması gerektiğini vurgulayan Er, kentsel dönüşümde de doğal afetlerin gözetilerek çalışmaların yürütülmesinin zorunlu olduğunu kaydetti.

Er, zemin vizesi getirilmesini de istedi.Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da hükümetin kentsel dönüşümde 8 önemli il arasına Bursa 'yı da aldığının altını çizerek, belediye olarak sağlıklı bir kent kurmak için çalıştıklarını kaydetti. Göreve geldikleri günden itibaren çarpık ve kaçak yapılaşmayla ciddi bir mücadele başlattıklarını vurgulayan Başkan Dündar, “Planlı ve modern bir kent oluşturmak için Şehircilik Akademisi 'ni oluşturduk. Anadolu Üniversitesi ile çalışıyoruz. Bursa 'nın 5 farklı noktasına deprem ölçüm istasyonları kuruyoruz. Kentsel Dönüşüm Master Planı yaptırıyoruz. Biz önce zihinlerdeki dönüşümün sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.Bursa 'nın önümüzdeki 5-10 yılda kendisini yenileme dönemini yaşayacağını anlatan Başkan Dündar, toplumun her kesiminin olduğu gibi akademik odaların görüşlerini dikkate alacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA