Mehmet Akif'in 'Sıla'sını Okuyan Sıla Duygulandırdı

Adana'nın Pozantı ilçesinde Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri çerçevesinde Sıla şiirini okuyan Sıla Özer dinleyenleri duygulandırdı.

İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy 'u anma günü tüm yurt genelinde olduğu gibi Pozantı 'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Kültür Merkezi 'ndeki programa Kaymakam Kürşad Özdemir, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Garnizon Komutanı J. Ütğm. Ufuk Yörük, İlçe Emniyet Müdürü Andaç Çelebi, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Demir, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Program sunumunu Zafer Sabancı Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Hasan Çertmek, günü anlam önemini belirten konuşmayı da yine aynı okulun tarih öğretmeni barış Özdin yaptı.

Atatürk İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Resul Demir ise “Mehmet Akif Ersoy ve şiir” konulu konuşmasını yaptı. Daha sonra Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinden Sıla Özer ise Mehmet Akif Ersoy 'un 'Sıla' isimli şiirini okudu. Günün en alkış alan kısmı ise orta ve ilköğretim düzeyindeki güzel okuma yarışmasında birinci olan Pozantı İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sefa Demirpolat ve Rümeysa Özkul 'un marşı tekrar okumaları oldu.

Öğrencilerin İstiklal Marşını okumalarından sonra Zafer Sabancı Lisesi öğrencileri İstiklal Marşı Oratoryosunu sundular. Oratoryo sunumundan sonra Mehmet Akif 'in hayatını anlatan CD gösterimi yapıldı.