Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Kırşehir’de vergi rekortmenleri için ödül gecesi düzenlendi.

Protokolün katılımı ile ödüle layık görülen mükellefler ödüllendirildi.

Kurumlar vergisinde, Petlas, Kervansaray İşçi Emeği San. AŞ, Coşar İnşaat, Ahi Güven, Çemaş Döküm Sanayi plaket aldı. Gelir vergisi mükelleflerinden İsmet Aslan, Tahsin Üçgül, Mustafa Ardıç, Murat Baran, Selehattin Ekicioğlu ödüle layık görüldü.

Törende açılış konuşmasını Serbest Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa İzzettin Doğan yaptı. Doğan, vergi kanunlarının gündeme alınması ve tabana yayılması noktasında Vergi Haftası'nı önemsediklerini belirtti.

İl Defterdarı İsmet Tapar, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kuruluş amacını anlattı. Tapar, “Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır. Bu nedenle vergi devletin kamu giderlerini karşılamak amacıyla geliri olan herkesten kazançları oranında karşılıksız olarak alınan ekonomik bir değerdir. Her ne kadar vergiler kanunlarla konulup alınmakta ise de kabul etmeliyiz ki en mükemmel kanunları bile uygulayacak olanlar insanlardır. Uygulayıcı insan olduğu gibi uygulanan da insandır.” diye konuştu.

Vergi mükelleflerinin ödüllerini almasının ardından program, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. Geceye, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erde, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Emniyet Müdürü Metin Aşık, KAHİAD Başkanı Murat Baran, KESOB Başkanı Bahamettin Öztük, TSO Başkanı Müfit Göçen ve iş adamları katıldı.