Varto’da Vergi Haftası Kutlanıyor

Vergi Haftası nedeniyle Muş’un Varto ilçesinde Malmüdürlüğü çalışanları kaymakamlık, belediye ve çeşitli kurumlara ziyaretlerde bulundu.



Atatürk Anıtı 'na çelenk sunan Varto Malmüdürlüğü çalışanları, daha sonra Malmüdürü Celal Sarıbıyık ile birlikte Kaymakam Ahmet Günaydın 'ı makamında ziyaret etti. Bir süre Kaymakam Ahmet Günaydın 'la sohbet eden çalışanlar daha sonra hükümet konağında bulunan kurumları da ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından çalışanlarıyla bir araya gelen Sarıbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vergi Haftası 'nın önemine değindi. Verginin öneminin halka anlatılması için Vergi Haftası düzenlendiğini ifade eden Sarıbıyık, 'İlçede vergi tahakkuk oranı bir önceki yıla göre yüzde 20 arttırılmış olup tahsilat oranımız 2011 yılı itibarıyla yüzde 70 'tir. Mükellef sayımız sürekli olarak artmakta olup kayıt dışı verginin önlenmesi konusunda çalışmalarımız hızla devam etmektedir.
Bu yıl da Vergi Haftası 'nın anlamını ve önemini belirten afiş ve pankartlar asarak vatandaşlarımıza verginin önemini anlatmaya çalıştık. Okullarda öğrencilerimize seminerler vereceğiz ve esnaflarımızı ziyaret ederek verginin önemini anlatacağız. ' diye konuştu.