Türk Harb-İş Genel Başkanı Bozal: 'Yerli Oto İçin Sermaye De İşgücü De Var'

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bozal, "Yerli oto için sermaye de, işgücü de var" dedi.

Bozal, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın yerli otomobil için yılda 2 milyar dolara ihtiyaç olduğu ve bu işin üstesinden gelmenin zor olacağıyla ilgili açıklamasını değerlendirdi. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı yerli otomobil üretmek için imkansızlıklara vurgu yapılmasının doğru olmadığını belirten Bozal, 'Yeril uçak ve otomobil üretimi için Türk insanı hem ekonomik hem de işgücü imkanına sahiptir ' dedi.

Bozal, Özilhan'ın 'Yerli otomobilde marka yaratmak zor. Yılda 2 milyar dolar şart, tek başıma yokum ' demecinin yerli uçak, gemi ve otomobil üretmek için hazır olan savunma sanayi işçisini üzdüğünü kaydederek, 'Sayın Özilhan ekonomik imkansızlıklardan bahsediyor. Serveti 2 milyar doların üzerinde olan Türkiye'nin en zengin ilk onu açıklandı. Eğer bu işi yapmak istiyorsa 10 ortak zaten hazır ' diye konuştu.

Türkiye'nin uçak, gemi ve otomobilde yerli üretime geçmekte daha fazla gecikmemesi gerektiğini vurgulayan Bozal, savunma iş kolunda çalışan işçilerin tecrübe ve bilgi birikimleriyle bu alanda çalışmaya hazır olduklarını belirtti.
Kaynak: İHA