Sivas'ta Kar Yağışı, Eğitimi ve Ulaşımı Aksatıyor

Sivas’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim ve ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Sivas’ta 320 köy yolu ulaşıma kapandı.

Sivas Valiliği Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Sivas ve ilçelerde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası merkeze bağlı 13 olmak üzere 320 köy yolu trafiğe kapandı. 21 köyde ise elektrikler kesildi.Yoğun kış şartları Sivas ile ilçeleri birbirine bağlayan il yollarında da aksamaya yol açtı. Özel İdare ve Karayollarına bağlı karla mücadele ekiplerinin kapanan yollarda aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Bu arada kar yağışı nedeniyle Sivas merkeze bağlı 22 köyde taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 'Olumsuz hava koşulları nedeniyle; Yıldız, Kurtlapa, Gümüşdere Beldeleri ile Aydoğmuş, Akşahan, Başsöğüt, Olukman, Gaziköy, Çeltek, Ovacık, Alahacı, Yakupoğlan, Kuzören, Hıdırnalı, Porsuk, Karamehmet, Ozmuş Köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmiştir. ' denildi.

Açıklamada, ayrıca bu belde ve köylerden merkeze taşımalı olarak gelen öğrencilerin de aynı kapsamda olduğu kaydedildi.