Ramstore, Rusya’da Kalan Marketlerini Alman Billa’ya Satıyor

Rusya'daki marketçilik sektörüne Ramstore marketleri ile giren ENKA, elinde kalan ve Citystore olarak isim değiştirdiği Ramstoreleri, Alman Billa marketler zincirine satıyor.

Billa 'nın 17 Citystore market için ENKA 'ya 100-120 milyon dolar civarında ödeme yapması bekleniyor.

Rusya Federal Tekelle Mücadele Servisi (FAS) Billa'nın, Citystore mağazalarını satın alma kararına yeşil ışık yaktı. FAS Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, 'Burada 17 mağazanın satışı söz konusu. Sözleşme Ticaret Kanunu'nun 14 sayılı ve ek ticari mekan alanının satın alınmasını sınırlayan maddesini ihlal etmemekte. Çünkü Citystore mağazalarının bulunduğu bölgelerde Billa'nın payı en fazla yüzde 25 '. denildi.

Sözleşmeyle ilgili detaylar açıklanmazken, Rus basınının iddiasına göre bu sözleşme sonucunda ENKA başka projelere yönelecek. Centuty 21 Zapad isimli kurumun Başkanı Yevgeni Skomorovski, sözleşmenin 100-120 milyon dolar değerinde olduğunu iddia etti.

Şirket, 1997'de Rusya piyasasına giren Ramstore mağazalarının 14'ünü, 2008 yılında Fransız Auchan mağazalar zincirine 260 milyon dolara devretmişti. Daha sonra ENKA elinde kalan 15 marketin ismini Citystore olarak değiştirmiş ve sonra 2 yeni Citystore daha açmıştı.

Alman REWE Group'a ait Billa'nın ise Rusya'da 70'den fazla mağazası var. 2004'den bu yana Rusya'da faaliyet gösteren Billa 'nın daha çok başkent Moskova ve çevre bölgesinde marketleri bulunuyor.