Köln Emniyeti’nden Zaman’a Geçmiş Olsun Ziyareti

Köln Emniyet Müdürlüğü, 15 Şubat akşamı saldırıya uğrayan Zaman Gazetesi Köln Temsilciği’ni ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Müslüman Kuruluşlarla İletişim Sorumlusu polis komiserleri Emine Tayfur ve Thomas Dürscheid'i Zaman Köln Temsilcisi Ümit Selim Macar ve Zaman Köln redaktörü Ziver Ermiş ağırladı. Zaman 'a saldırıyı kınadıklarını bildiren Tayfur ve Dürscheid, Köln polisinin saldırıyı çok ciddiye aldığını ve kapsamlı araştırma, soruşturmalar yürüttüğünü bildirdi.

Terörist başı Abdullah Öcalan 'ın yakalandığı günün 13. yıldönümü olan 15 Şubat 'taki saldırıyla ilgili 17 ve 22 yaşlarında iki zanlı yakalayan Köln polisi, saldırının PKK tarafından düzenlendiğinden hareket edildiğini bildirmişti. Aynı gece Köln/Kalk ve Bonn 'da iki Türk lokaline daha saldırı olmuştu. Komiser Emine Tayfur, “Polis bütün suç eylemlerini ciddiye alıyor. Aralarında tehditlerin de olduğu bir çok şeyi kişi ve kurumlar bize iletiyor. Ben bugüne kadar bunların ciddiye alınmadığını görmedim. Ciddiye almasalar kendileri suçlu duruma düşerler, cezalandırılırlar.” dedi. Dürscheid ise “Almanya 'da 'Yasallık ilkesi ' vardır. Buna göre polis memurları tüm suç eylemlerini takibe almak zorundadır. Bunlar trafik suçları gibi değil.” ifadelerini kullandı.

Müslüman kuruluşlara yönelik hizmetler verdiklerini bildiren ve başta camiler olmak üzere çok sayıda Müslüman kuruluşundaki çalışmalarını anlatan Tayfur ve Dürscheid, Köln polisinin verdiği danışmanlık hizmetlerine dikkat çekti ve vatandaşların bunlardan faydalanmasını önerdi.