Kaya: Esnafların Kredi Kullanımında Yaşadığı Sorunları Çözeceğiz

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Ordu-Giresun Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya, esnafların kredi kullanırken yaşadığı küçük sorunların yakın zamanda aşılacağını söyledi.

Öz Giresun Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi'nin 2011–2012 İş Yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı.Giresun Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda yapılan genel kurula, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Ordu-Giresun Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya, GESOB Başkanı Ali Kara, Kooperatif Başkanı Yüksel Öksüz, Yönetim Kurulu üyeleri, davetliler ve kooperatif üyeleri katıldı.

Genel Kurul'da konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Ordu-Giresun Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya, kısa bir süre önce kurulan kooperatifin üyelerine ciddi şekilde hizmet verir hale geldiğini söyledi.

Henüz yeni kurulma aşamasında olduğu için hizmetlerde bazı aksaklıkların yaşandığını ifade eden Kaya, '3–4 aydır Öz Giresun Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifimizde sizlerin hizmetinde kredi kullandırıyor. Finansman sorunumuz yok. Kredi kullanırken belki ufak aksaklıklar yaşıyorsunuz. İstediğiniz krediyi alamıyor olabilirsiniz. Şuanda kooperatifimiz deneme aşamasındadır. Banka kontrolünde kredi kullandırıyor. Bir takım kriterler uymuyor sıkıntı bundandır. Çok yakında bu sorunları aşacağız. 'dedi.

Kooperatif üyelerine ödeyebilecekleri kadar kredi kullanmalarını isteyen Kaya, şöyle konuştu: 'Ödeyebileceğiniz kadar kredi kullanın. Çünkü ilerde hem kooperatifimiz sıkıntı durumlara düşebilir, hem de sizler düşebilirsiniz. Sıkıntıya düşmemek için ödeyebileceğiniz kadar kredi kullanın. '

Kaya, kısa zaman içerisinde Öz Giresun Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi'ni bünyelerine katacaklarını sözlerine ekledi.

Genel kurulda daha sonra gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.