Hastaoğlu: Devletleri Ayakta Tutan Vergidir

Sivas'ta Vergi Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanırken, program kapsamında Defterdar Duran Salihoğlu, beraberindeki yöneticiler ile Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

TOBB Vergi Komisyonu Başkanı, Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu 'nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette kutlama haftası nedeniyle oluşturulan program ve etkinlikler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette konuşan Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, 23 'üncüsü kutlanan ve artık geleneksel hale gelen Vergi Haftası'nın, vergiyi alan ve vergiyi veren tarafların da bir araya gelmesi için yeni bir sebep oluşturduğunu söyledi.

İnsanı ayakta tutanın sevgi devletleri ayakta tutanın ise vergi olduğuna dikkat çeken Hastaoğlu, “Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır, Atatürk 'ün vergi dairelerinin girişinde yazılan çok önemli bir sözüdür. Vergi, bizim için Atatürk 'ün de söylediği gibi kutsal bir değerdir. Devletin en temel gelirlerinden birincisi olan vergi, aynı zamanda ülkeye hizmet edilmesi açısından en önemli kaynaktır.” diye konuştu.

Defterdar Duran Salihoğlu ise devletin zorunlu olduğu görevleri yerine getirebilmesi için mükelleflerden vergi alması gerektiğini ifade ederek, “Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının artırılması için gayretli çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

Ziyarette Defterdar Salihoğlu, Başkan Hastaoğlu 'nun yakasına rozet takarak çiçek takdim etti.