Genç Kızın Kar Maskeli Yalanı

Konya'da eve giren iki kar maskeli şahıs tarafından darp edilip, yüzüğümü çaldılar diyen genç kızın yalan söylediği ortaya çıktı.

Genç Kızın Kar Maskeli Yalanı
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Karatay ilçesi Mengene Mahallesi Balıkçılar Sokak'taki müstakil bir evde meydana geldi. Gülsüm A. (19), yüzleri kar maskeli, elleri eldivenli iki şahsın eve gelerek kendisini darp edip parmağındaki yüzüğü aldıklarını ve para istediklerini söyledi. Kolunda ve yüzünde hafif çizikler bulunan genç kız Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerini incelen polis ekipleri şüpheli bir durum ve hiçbir görgü tanığı bulamayınca durumdanşüphelendi. Cinayet Bürosu dedektifleri hastanede tedavisi tamamlanan genç kız ile görüşme yaparak iki şahsın eve nasıl girdiğini sordu.

Genç kız, 'Kapı çalınca açtım ' deyince, polis kızın yalan söylediği ihtimali üzerinde durdu. Genç kızın çantasına bakan polisler, çantada 'çalındı' dediği yüzüğü bulunca yalan söylediğini ortaya çıkardı. Yalan söylediğini itiraf eden Gülsüm A, 'Ailemin dikkatini çekmek için böyle bir şey yaptım ' dedi. Polis, olayla ilgili Gülsüm A. hakkında suç uydurmaktan dolayı işlem yaptı. Gülsüm A, Türk Ceza Kanunu'nun 271. maddesi gereğince 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanacak.
Kaynak: İHA