Evde Sağlık Hizmeti Alanlara İnteraktif Ortamda Takip

Mamak Belediyesi, sosyal belediyecilik kapsamında hayata geçirdiği Evde Sağlık Hizmeti ile bugüne kadar 32 bin aileye sağlık hizmeti verdi.

Evde Sağlık Hizmeti kapsamında, evlerinde sağlık kontrolleri gerçekleştirilen hastalara uygulanan işlemler, artık interaktif ortamda el terminalleri ile belediyeden takip ediliyor.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışı gereği Evde Sağlık Hizmetini çok önemsediklerini belirtti. Akgül, sağlıklı toplumların sağlıklı bireylerden oluştuğunu ve insan sağlığına yapılan hizmetin en büyük hizmet olduğunu söyledi.

Hizmetin uygulanmaya konduğu günden beri 32 bin 500 aileyi ziyaret edip evde sağlık kontrollerinin gerçekleştirildiğine vurgu yapan Akgül, 'Evde Sağlık Hizmeti kapsamında ekibimizce tespiti yapılan hastaların önce muayenesi, ardından da hastalarımızın periyodik takibi gerçekleştiriliyor. Pansumandan enjeksiyona, şeker tansiyon takibinden, yaşlı bakımına kadar her türlü hizmet sunuluyor. Muayene edilen hastaların takibini de artık el terminalleri ile belediyemizden takip edebiliyoruz. Hastaların bilgileri ekiplerimizce el terminaline aktarılıyor. Böylece, hastalara uygulanan işlemler belediyemizden takip ediliyor. Sağlıklı toplumlar, sağlıklı bireylerden oluşur. Evde Sağlık Hizmeti kapsamında, sağlık hizmetine ulaşmakta sıkıntı çeken vatandaşların ayağına sağlığı götürüyoruz.” dedi.

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Hizmeti ekipleri, kendilerini Alo Mamak 444 0 149, 550 70 21, 550 70 36 ve 550 70 68 numaralardan arayan ve evde sağlık hizmeti talebinde bulunan hastaları evlerine giderek önce tespit ediyor. Ardından, muayene edilen hastaların periyodik olarak takibi gerçekleştiriliyor. Ekip doktorunun konsültasyon istediği durumlarda dahiliye, genel cerrahi ve romatoloji alanlarındaki uzman doktorlarla birlikte muayene gerçekleştiriliyor. Evde Sağlık Hizmeti ekibinde doktor, hemşire ve acil tıp teknisyeni bulunuyor. Hiç bir ücret alınmaksızın yapılan hasta muayenesi yaşlı, yatalak ve felçli bakımı, yatak yarası bakımı, serum takılması, pansuman, enjeksiyon, sonda değişimi ve şeker, tansiyon takibi gerçekleştirilirken; yaşlı, yatalak, engel, yatağa bağımlı engelli, kimsesiz ve obezite hastalarına muayene önceliği tanınıyor. Ayrıca, hastalara mama, hasta bezi, yatak koruyucu, havalı yatak ve tıbbi malzeme desteği sağlanıyor.