Eğitim Robotları Türkiye’de

Eğitimde öğrenmeyi kolaylaştıracak ve çocukları oynarken eğitecek olan robotlar Türk tüketicisinin hizmetine sunuldu.

Gilbo Dış Ticaret tarafından satışa sunulan Robotis 'in Eğitimsel Robotları, sınırsız tasarım imkanı sunarak her yaşa hitap ediyor.

Gilbo Dış Ticaret tarafından yapılan yazılı açıklamada hem eğlendirerek hem uygulayarak eğitim vermenin oldukça zor olduğu belirtilerek 'Özellikle Matematik, Fizik ve bilimsel konular söz konusu olunca iş daha da zorlaşıyor. Bilim adamlarının yaptıkları araştırmalarda yapılan en çarpıcı tespit dünya çapında çocukların bilime ve araştırmaya ilgilerinin hızla azalması. Gelişen teknolojiyle genç nesilleri bilime, araştırmaya ve geliştirmeye yönlendirmek adeta imkansızlaşmış durumda. Bu konuda dünya çapında bir çok üniversitenin yaptığı araştırma sonucunda, bu soruna çözüm robotların ve robot teknolojilerinin entegre olduğu bir eğitim modelinde bulunmuş durumda. Robotik derslerinin genç beyinleri istatistiklerin tam tersi şekilde bilime, araştırmaya ve geliştirmeye yönlendirdiği tespit edilmiş durumda. ' denildi.

Açıklamada Gilbo Dış Ticaret'in Kore firması ROBOTIS 'in eğitim robotlarını Türk halkıyla buluşturduğu ifade edilerek şu görüşlere yer verildi: 'Yaratıcılıkta sınır tanımayan bu robotik kitler, birinci sınıf malzeme kalitesiyle de dikkat çekiyor. Hem farklı tasarımlar yapılabiliyor, hem de bizzat çocuklar tarafından programlanabiliyor, zekaları değiştirilebiliyor. Bugüne kadar hiçbir oyuncakta görülmeyen bir tasarım ve dizayn çeşitliliğine sahip bu ürünler, çocukların ilgi odağı haline gelmiş durumda.

Fizik, matematik ve daha bir çok bilimsel konuyu robotlarla öğrenme devri başlıyor. Zeka geliştiren, yaratıcılıkta sınır tanımayan ve her yaş seviyesine hitap eden Robotis 'in robotik eğitim kitleriyle tüm bu konular hem daha iyi öğreniliyor hem de daha akılda kalıcı oluyor. OLLO ve BIOLOID olarak iki temel gruptan oluşan bu robotlar, ilköğretim seviyesinden başlayarak, üniversite ve doktora seviyesine hitap eden modellere sahip. Ürünler birçok meşhur eğitim kurumunun ilgi odağı olmuş durumda. '