Denizli’de Gençler Önce Kursa, Sonra Nikâh Masasına Gidiyor

Denizli Belediyesi, “Ailemi Seviyorum Projesi” kapsamında ikinci dönem Evlilik Okulu'nu açtı.

Kursiyerler, bir ay sürecek programla sağlıklı evlilik bağının kurulması ve sürdürülmesi konularında uzmanlardan eğitim görecek. Kent Konseyi 'ndeki ilk derse Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, eşi Zeliyha Çınar 'la birlikte katıldı. Kursa yeni evliler, evlenmek üzere hazırlık yapanlarla evliler yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Yardımcısı Çınar, Evlilik Okulu'nun çok önemli olduğunu belirterek, “Evlenme çağındaki gençlerimizin, evli veya nişanlı çiftlerimizin ve tüm halkımızın kursa katılımıyla ilgili imkân sunuyoruz. İlimizdeki boşanma oranlarının yüksek olması neticesinde belki de ufak tefek sorunları büyütüp ayrılmayla sonuçlanan evliliklerin kurtarılabileceğini düşünüyoruz. Evlilik öncesinde ise uzmanların verdiği eğitimle gençlerin daha bilinçli olacağını biliyoruz. Eşlerin, birbirlerine gösterdiği saygı ve sevgiyle evliliği daha da güçlendireceği kanaatindeyiz. Ümit ediyorum ki bu eğitim programı Denizli 'den başlayıp Türkiye 'ye yayılacak.” dedi.

Daha sonra Psikolog Gülay Bozkurt ve ekibi, ilk dersi verdi. Haftada iki gün, toplam 16 saat sürecek eğitimin ilk gününde kursiyerler nasıl tanıştıklarını, evlilikten ne beklediklerini ve kuracakları yuvada sevginin sürekli arttırılması amacıyla neler yapabileceklerini söyledi. Psikolog Korkut ise, “20 yıllık evliyim. Çeşitli sorunlar yaşadım ve bunların sadece benim ailemde olmadığını gördüm. İki yıl bu konu hakkında eğitim aldım, evliliğimde son derece işe yaradığını gördüm. Herkesin yararlanması için belediyeyle birlikte toplumu hizmet etmeye başladık.” şeklinde konuştu. Kursiyerlere ayrıca Gülay Bozkurt 'un yazdığı ve belediye tarafından bastırılan, “Bir Yastıkta Kocayalım, Sağlıklı Evlilik Eğitimi El Kitabı” hediye edildi.