CHP’li Güvenç: Tüzük Değişikliğinden Sonra Çalışma Azmimiz Arttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Güvenç, yapılan tüzük değişikliği ile çalışma azimlerinin arttığını bildirdi.

Partideki kadın kotasının yüzde 25'ten yüzde 33'e çıkarılmasının memnuniyet verici olduğunu ve bununla CHP 'nin büyük bir atılım yaptığını ifade eden Güvenç, değişiklik ile kadın kolu başkanlarının, ilçe ve il yönetim kurulu ile MYK ve parti meclisi toplantılarına katılabilmelerinin daha rahat sağlanacağını belirtti.

Kadın Kolları Başkanı Dilek Güvenç, “Kendine özgü hiçbir gelire sahip olmayan kadın kolları, yeni tüzükle birlikte, harcamalarını planlayabilecek bir yapıya dönüşmüştür. Her ilçe ve ilin, yıllık bütçesinden toplam en az yüzde 10 olmak kaydıyla yeter miktarda payı kadın ve gençlik kolları için ayırmak zorundadır. Bizler de CHP'li kadınlar olarak tüm kadınlarımızı partimize üye olmaya, CHP çatısı altında çocuklarımız için, geleceğimiz için, demokratik haklarımız için birlikte, el ele, omuz omuza, gönül gönüle çalışmaya davet ediyoruz.” dedi.