Çetin Doğan İfade Verdi

Balyoz davasının bir numaralı tutuklu sanığı eski 1.Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, 17 Ocak tarihinde görülen duruşmada yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler nedeniyle Silivri Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verdi.

Balyoz davasının görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, konuşması sırasında Çetin Doğan'ın, 'Terörle Mücadele Şubesi, terör üretme merkezi haline gelmiştir. ' şeklindeki sözleri nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturmayı yürüten Silivri Cumhuriyet Savcısı Burhanettin Öztürk'ün talimatı ile Çetin Doğan, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden görevliler tarafından Silivri Adliyesi'ne getirildi. Saat 09.20'de adliyeye gelen Doğan, 11.45'e kadar adliyede kaldı.

Çetin Doğan'ın, yaklaşık 2,5 saat savcının odasında ifade için kaldığını belirten avukatı Celal Ülgen, müvekkili Çetin Doğan'ın duruşmada sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlattı. Silivri Adliyesi önünde Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan avukat Ülgen, 'Bizim görüşümüze göre savunma hakkı kutsaldır. Savunma sırasında sarf edilen sözler, incitici, ürkütücü, şaşırtıcı olabilir. Bunların hoşgörü ile karşılanması gerekir. Kaldı ki Çetin Doğan paşa, sarf ettiği sözleri söylerken bir teşbih, bir benzetme yapmıştı. Terörle mücadele ana amacı olan bir şube müdürlüğünün, hazırladığı fezlekelerle adeta terör örgütü üretir duruma geldiğini söylemişti. Buradaki benzetme, kendisi ve arkadaşlarıyla ilgili haksız ve hukuka aykırı elde edilen delillerin kullanılması biçimiydi, bunu eleştirmişti. Bunlara cevap vermek için buradaydık. ' dedi.


Avukat Ülgen, incelemenin tamamlanmasının ardından da bir dava açılıp açılmayacağı veya takipsizlik kararı verilip verilmeyeceği konusunun netlik kazanacağını söyledi.