Büyükşehir Belediyesi, Personel Eğitime Ağırlık Veriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa sunulan hizmet kalitesini yükseltmek için personel eğitimine ağırlık veriyor.

Büyükşehir Belediyesi, Personel Eğitime Ağırlık Veriyor
Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından belediye personeline yönelik eğitim programları düzenliyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı'na bağlı eğitim uzmanları ve işbirlikleri kurulan kurum ve kuruluşlardan uzmanların verdikleri eğitim programları ile personelin bilgi düzeyini yükseltmeyi hedeflediklerini söyleyen İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı yetkilileri, 'Günümüzde insanlar kendilerine sunulan hizmetin kalitesini, hizmetin sunuluş şeklini, zamanlamasını ve daha birçok unsuru rahatlıkla sorgulayabilmekte, bu konuda bilgi edinme hakkını kullanmaktadır. Gelişen teknoloji, bilgiye kolay erişim, zamanın her şeyin ötesinde en değerli unsur oluşu, hizmeti sunanların da bu değişime ayak uydurmasını kaçınılmaz kılmaktadır” dediler.

Açıklamada ayrıca, 'Devlet daireleri de günümüz teknolojisini verimli şeklide kullanabilmek, vatandaşa sunduğu hizmetin memnuniyet derecesini yükseltmek ve kalifiye personel için eğitim programları düzenliyor. Değişen mevzuatlar, halkla ilişkiler, etkin iletişim gibi birçok konuda düzenlediğimiz bu eğitim programları ile çalışanlarda verimliliği arttırmayı hedefliyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı olarak 2011 yılı içerisinde sunum teknikleri, etkin iletişim, etkin toplantı yönetim sistemi, iletişim ile öfke kontrolü, çalışanların verimliliğini artırma, 5 S eğitimi, ilk yardım, mevzuat eğitimleri, halkla ilişkiler gibi hizmeti alanla hizmeti sunan arasında sağlıklı ilişki tesisi için 82 saatlik temel eğitim programı düzenledik. Kurum içinden ve kurum dışından 1028 katılımcının yer aldığı bu programlar sonunda kişi başına 6 saatlik bir eğitim verildi ' ifadelerini kullandılar.

Eğitim programları için diğer kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri kurduklarını vurgulayan İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı yetkilileri, düzenlenen programlarda eğitim şube müdürlüğü uzmanlarının yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği ve özel kuruluşların uzmanları tarafından da katılımcılara çeşitli eğitimler verildiğinin altını çizdiler.
Kaynak: İHA