Bu Merdiven 3 Yıldır 'yürümüyor'

Antalya'da 3 yıldır çalıştırılmayan üstgeçit merdiveni için sembolik bir açılış töreni düzenlendi.

Bu Merdiven 3 Yıldır 'yürümüyor'
Antalya'da 2009 yılından bu yana üst geçidin yürüyen merdiveni çalışmadığından dolayı imam getirerek dua okutan, eşek ve keçi ile çeşitli eylemler yaparak sesini duyurmaya çalışan Etiler Mahallesi Muhtarı Mehmet Öztürk, bu kez de iki cansız mankenle sembolik üst geçit açılışı yaptı. Cansız mankenlere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın adını veren Öztürk, 'Açılışımıza katıldıkları için onlara teşekkür ediyoruz 'dedi.

ÜÇ YILDIR ÇALIŞMIYOR

Mahallede 3 yıldır çalışmayan yürüyen merdivenli üst geçidin hala kullanılamadığını belirten Öztürk, mankenlerin ellerine tutturduğu kurdeleyi mahalle sakinleri ile birlikte kesti. Öztürk, Mustafa Akaydın'ın belediye başkanı olarak göreve geldiği günden bu yana üst geçitlerinde bulunan yürüyen merdivenin çalışmadığını hatırlattı. Elektrik borçlarından dolayı üst geçidin merdivenlerinin çalışmadığını kaydeden Öztürk, 'Bugün iki cansız manken getirdik. Biri temsilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu diğeri de Mustafa Akaydın'ı getirdik. İnşallah bu üst geçit bundan sonra çalışır. 'dedi.

Yürümeyen merdivenin mahalle sakinlerine hayırlı uğurlu olmasını dileyerek kurdelesini kesen Öztürk, 'Biz bugün yürümeyen merdiveni açıyoruz. Başkan Akaydın'da başka mahallede yürüyen merdivenin açılışını yapacak. Belki bir düşünür. Orada bir yürümeyen merdiven var diye. Akaydın'ın bizim sesimize kulak vermesini istiyoruz. 'diye konuştu.
Öte yandan daha önce de keçi ile eylem yaptığı için muhtar Mehmet Öztürk'e 'Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek' suçunu işlediği gerekçesiyle 369 lira idari para cezası kesilmişti.