Başkan Bozbey'den Belediye Binası Savunması

Bursa'da yayın yapan iki yerel gazetede yeni yapılacak olan Nilüfer Belediyesi Hizmet Binası'yla ilgili çıkan açıklamalar Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i isyan ettirdi.

Başkan Bozbey'den Belediye Binası Savunması
İki yerel gazetede 'Bu rant kime ', 'Nilüfer'de rant kokusu ' başlıklarıyla servis edilen ve İhsaniye'de yapılmakta olan belediye hizmet binası inşaatına ilişkin haberler üzerine Bozbey açıklama yaptı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Bozbey, 'Haberlerde inşaat zemininde taşma olduğu ve imara aykırı inşaat yapıldığı ifade edilerek, 'Bu rant kime' diye soruluyor. Konu hakkında yeterince bilgi sahibi olunmadan yazıldığı anlaşılan bu haberler kendi içinde çelişkilerle dolu. Biz Nilüfer'e yakışır bir belediye hizmet binasını, belediye kasasından harcama yapmadan kente kazandırmak için bir formül geliştirerek eski belediye binasının yerini verip kent meydanındaki yeni hizmet binamızın yapımını sağlamak üzere bir sözleşme imzaladık. Sözleşme imzalanmasından sonra da proje alanında herhangi bir büyüme yapılmadı ' dedi.

'KENT MEYDANI ONAYLANMIŞ BİR PROJE '

Halen yapımı devam etmekte olan Belediye Hizmet Binası Kent Meydanı Projesi'nin onaylanmış proje olduğunu hatırlatan Bozbey, belediye binasının mimari projelerinin 2001 yılında ihale yöntemiyle elde edildiğini söyledi.

Bozbey, 'Projelerde metrekare anlamında bir değişiklik yapılmamıştır. Yapılmış olsa bile bu durum inşaatı yapan firmaya bir kazanç sağlamayacağı için burada birilerine rant sağlamak söz konusu değildir. Bir rant varsa o rant kamunun rantıdır. İnşaatı yapan firma karşılığında bizden eski hizmet binamızın yerini almıştır, yeni inşaatta taşma yapması bu firmaya kazanç değil olsa olsa fazladan masraf getirecek bir durumdur ' diye konuştu.
Kaynak: İHA