Bakırcı: Timya Vadisi Rize İçin Milat Olacak

Rize Belediyesi'nce projelendirilen, TOKİ ile protokolü yapılan Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde, arazi sahipleri ile görüşmeler sürüyor.Belediye Başkanı Halil Bakırcı, projenin Rize için bir milat olacağını söyledi.

Yeniköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm irtibat bürosunu ziyaret eden Başkan Halil Bakırcı, proje çalışmalarının bir an önce başlatılması için hisse sahipleriyle sözleşme yapıldığını belirtti. Bakırcı, 'Oturma alanlarının dışında dere ıslahları, köprüler ve rekreasyon alanları, ticaret merkezi, cami ve ihtiyaç birimleri, kapalı ve açık otoparklar, yürüyüş yolları, park, oyun ve dinlenme alanları yapılacak. 866 dairenin yapılacağı alanda tapulu veya noter satışlı ya da kanuni bir şekilde ispatlı evi olan herkesin 1 daire hakkı olacak. Daire alımında öncelik hisse sahiplerine verilecek. Kalan daireler duruma göre diğer vatandaşlara satılabilecek. Bu proje Rize için bir milat olacak. ' dedi.

Görüşmelerin iyi niyetle, karşılıklı sözleşmeler yapılarak hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Bakırcı, 'Kimse mağdur edilmeyecektir. Vatandaşlarımız sokakta konuşulan yalan yanlış bilgilere itimat etmesinler. Doğru ve hızlı bilgi, Yeniköy Mahallesi'nde kurulan ofisten alınabilir. Timya Vadisi'nde bir ağacı olan bile hakkını alacaktır. Bir metrekare hissesi olan, en az yüzde 20 karlı olacaktır. ' diye konuştu.