Ayvalık Ülkü Ocakları’ndan Açıklama

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından Hocalı Katliamı ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Ayvalık Ülkü Ocakları’ndan Açıklama
Ayvalık Ülkü Ocağı Başkanı Fatih Gülkokan 'ın imzasını taşıyan açıklamada, 20 yıl önce Azerbaycan Cumhuriyeti Dağlık Karabağ Bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan hunharca ve alçakça Azeri Türk sivillerinin katledilmesine tepki gösterildi. Yapılan açıklamada, “Ermeni askerlerinin 25-26 Şubat 1992'de Hocalı kasabasında, 83'ü çocuk, 106'sı kadın olmak üzere 613 suçsuz insanı acımasızca katletmesinin yüzyılın en büyük insanlık suçlarından biridir. Bu acımasız katliamın bütün dünya tarafından bilinmesini, kabul edilmesini ve suçluların Uluslararası Adalet Divanında yargılanmalarını istiyoruz. Ermenilerin yaptıkları katliamın hesabını mutlaka vermesi için gereken ne ise yapılması için girişimlerde bulunulması gerekmektedir” denildi.

Açıklamada, 26 Şubat gecesi Rus motorize alayının tanklarından açılan top ve roket saldırıları ile Hocalı Havaalanı kullanılamaz hâle getirilerek kentin dış dünya ile ilişkisi de tamamen kesildiği, savunmasız kalan kente giren Rus destekli Ermeni askerlerinin; çocuk, yaşlı, kadın, bebek demeden birçok Azeri Türk 'ünü vahşice katlettiği vurgulanarak, “Ermenilerin işgal ettikleri Hocalı' da dehşet verici olaylar yaşandı. Canlı canlı insanların kafa derilerini yüzdüler, sağ olarak ele geçirdiklerini ise sistematik bir işkenceye ve tıbbî deneylere tâbi tutarak, insanlık dışı muamelelere maruz bıraktılar. Hızar ve testereler ile diri diri insanların kol ve bacaklarını kestiler. Genç kızların önce saçlarını, sonra da kafa derilerini yüzdüler. Babanın gözü önünde evladını, evladın gözü önünde babayı kurşunlara dizdiler. Kesik kafaları sepetlere doldurdular. Peki, neydi bu düşmanlık? Ermenistan'daki okul duvarlarında asılan haritalarda Türkiye'nin 12 ili yer almaktayken, Ermenistan'ın bayrağında Türkiye hudutları içindeki Ağrı Dağı'nın resmi varken, Ermenistan Milli Marşı'nda 'Topraklarımız işgal altında, bu toprakları azat etmek için ölün, öldürün ' denmekteyken, başkaca bir neden aramaya zaten gerek yoktu” ifadeleri yer aldı.

Hocalı 'daki katliamın hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunun altı çizildiği açıklamada, “Bu vahşet kime ve kimlere karşı uygulanırsa uygulansın bir insanlık suçudur. Vahşi hayvanlar bile yapmaz böylesine bir vahşeti. Ey medeniyim diye geçinen ikiyüzlü ve çifte standartlı batı. Neden sesin çıkmadı? Acaba hunharca katledilenler Hıristiyan olsaydı tavrın bu mu olurdu? Bu vahşete sebep olan eli kanlı katiller yakalanıp gerekli cezaya çarptırılmalıdır. Aydınlarımız(!); Bu ülkenin cehalet sorunu var. Ama daha çok da aydın sorunu var. Ermeni katillerin yaptıkları vahşetin almış olduğu canların akıtmış olduğu masum kanlarla ilgili neden aydınlığınızı milletimizle paylamıyorsunuz?” denildi.

“ERMENİ SOYKIRIMINI DAYATANLAR HOCALI 'YI GÖRMÜYOR MU?”

Yapılan açıklamada, Ayvalık Ülkü Ocakları olarak Ermeni katillerin yaptığı vahşetin mutlaka hesabının sorulması ve Türkiye olarak bu katliamı yapanlara yönelik gereken siyasi girişimlerin yapılmasını bekledikleri ifade edilen açıklamada, “Yapmadığımız soykırımla bizleri suçlayanlar 19 sene önce belgeler ile dahil ispatlanmış gerçek soykırımı görebilecekler mi? Ayvalık ülkü ocakları olarak ermeni katiller tarafından katledilen 613 Azeri Türk 'ümüzü, kandaşımızın şehit olmasının üzüntüsünü derinden hissediyor, Hocalı 'da şahadet şerbetini içenlerle, zorbaca öldürülen masum Azeri Türk 'ü soydaşlarımıza Allah 'tan rahmet diliyoruz” denildi.
Kaynak: İHA