Adıyamanlı 5 Bin Çocuk Tiyatroya Koştu

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen "Efe’nin Dileği" isimli çocuk tiyatrosu yoğun ilgi gördü.

4 gün il merkezinde, 1 günde Kahta 'da olmak üzere toplam 5 gün sahnelenen oyunu yaklaşık 5 bin ilköğretim öğrencisi izledi. Yönetmen Yavuz Çalışır gözetiminde 2 perde, 2 sahneden oluşan ve 45 dakika süren oyunda, yaramaz bir çocuğun ailesine karşı saygılı olmasına dikkat çekilirken, tiyatro eğitici oyunlarla süslendi. Tiyatroya 23 Nisan, Cumhuriyet, Yavuz Selim, Sevgi Anaokulu, Mimar Sinan, Bir Aralık, Atatürk ve Fatih İlköğretim okulları öğrencileri katıldı.

İlk gün gerçekleşen oyuna katılan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, öğrencilere yönelik bir selamlama konuşması yaparak, 'Siz değerli evlatlarımızı büyük fedakârlıklarla yarınlara hazırlayan öğretmenlerinize ve sizi en güzel şekilde yetiştiren anne ve babalarınıza teşekkür ediyorum. Bu güzel oyunu sahneye koyan tiyatrocu arkadaşları kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu anlamlı tiyatroya katılmanızdan ötürü sizi tebrik ediyorum. Eğitici sahnelerden gerekli bilgileri aldığınıza inanıyorum. Ayrıca öğretmenlerinizin sözünü dinleyip derslerinize çalışmanızı, anne ve babalarınıza saygılı olmanızı istiyorum ' dedi.

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Adıyaman Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu 'nun ortaklaşa organizasyonu ile İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İstasyon Grubu Oyuncuları tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik tiyatro gösterisi yapıldı.