Türkmenbaşı, Yeni Yatırım Teklifleri İçin Türkiye'ye Geliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde düzenlenecek Türk-Türkmen İş Forumu'na katılacak.

TOBB/DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde 1 Mart tarihinde Çırağan Sarayı'nda yapılacak olan foruma, Türkiye'den yaklaşık 600 iş adamı katılacak. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da yer alacağı forum sırasında, Türkmenistan'da özellikle inşaat ve müteahhitlik sektöründe faaliyet gösteren Türk işadamları ve Türkmenistan'da yatırım yapmak isteyen iş adamları Türkmenistan'dan gelen bakanlarla görüşmeler yapacak. Tekstil, telekomünikasyon ve farklı pek çok sektörden Türk firmalarınınkatılacağı forumda 'Türkmenistan İhraç Ürünleri Tanıtım Fuarı ' da düzenlenecek. 5 Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve 20 bakan ile birlikte Türkiye'ye gelecek olan Türkmenbaşı, Türkiye'den eli boş dönmek istemiyor

Türkmenistan, ithalat ve ihracatında ikinci sırada yer alan Türkiye ile yeni işbirlikleri kurmak için ikili ilişkilere önem veriyor. Türkmenistan'da faaliyet gösteren 600'den fazla Türk firması bulunuyor. Bu firmaların sayısının artması ve faaliyet gösterdikleri alanların çoğalması için Türkmenbaşı Berdimuhamedov, Türk işadamlarına seslenecek. 2011 yılında açıklanan 7 milyar dolarlık iş hacminin 3,2 milyar dolarını Türk işadamları almıştı. Türkiye ile yakın çalışmaktan memnun olan Türkmenistan hükümeti,Türkiye'den katılacak olan yaklaşık 600 işadamı ile görüşmeler yapacak.
Kaynak: İHA