Taşköprü M.s.e. Endüstri Meslek Lisesinden Deprem ve Yangın Tatbikatı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde faaliyet gösteren Mustafa Sıtkı Erkek çok programlı lisesinde Sivil Savunma Günü nedeniyle yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.

Taşköprü M.s.e. Endüstri Meslek Lisesinden Deprem ve Yangın Tatbikatı
Sivil Savunma günü kapsamında önce sınıflarında öğretmenler Şener Eray ve Soner Bıyık tarafından bilgilendirilen öğrenciler yapılan deprem tatbikatında çalan zil sesi ile sıraların altına girip gerekli tedbirleri aldı.

Ardından çalan siren sesi ile sakin bir şekilde sınıflarını boşaltan öğrenciler okul bahçesinde toplandı,öğrenciler ikinci aşamada yangın tatbikatı ile de tehlike anında yapılacaklar konusunda uygulamalı olarak bilgilendirildi. Taşköprü Belediyesi İtfaiye ekiplerinin desteği ile gerçekleştirilen tatbikatta öğrenciler yangın ilk müdahale konusunda bilgilendirildi okul bahçesine yakılan temsili yangın ise kısa sürede söndürüldü.Okul Müdürü Atila Şengül yapılan bu tatbikatlarla öğrencilerin deprem ve yangın olaylarında nasıl tedbir alacakları ve müdahale konusunda uygulamalı olarak bilgilendirdiklerini ifade etti. Şengül ayrıca, tatbikatta desteklerinden dolayı Taşköprü Belediyesi İtfaiye ekiplerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA