Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan:

Sivas İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, Sivas'ta arıcılık faaliyetlerinin geliştiğini söyleyerek, "İlimizin zengin bitki örtüsü, farklı iklim ve geniş coğrafyası arıcılığa son derece elverişli bir ortam yaratmaktadır." dedi.

Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan:
Arıcılık yatırımın çok kısa sürede gelire dönüştüğünü belirten Aslan, arıcılığın, diğer sektörlere göre daha az iş gücüne ihtiyaç duyulması, arı ürünlerine iç ve dış pazarlarda talebin fazla olmasından dolayı karlı bir tarımsal faaliyet haline geldiğini söyledi.

Sivas'ta arı kovan kapasitesi üzerine çalışmalar yapıldığını dile getiren İhsan Aslan, sözlerine şöyle devam etti: 'Genel anlamda arıcılık, bir amaç doğrultusunda 'Arıları Kullanabilme ve Yönetebilme Sanatı' olarak adlandırılabilir. Teknik arıcılık için bilgi ve tecrübeye ihtiyaç vardır. Aksi halde, bilgi ve tecrübe olmadan teknik arıcılık hatta sıradan bir arıcılık bile yapmak mümkün değildir. Arıcılığa başlamadan önce arı ailesi, aile bireyleri ve koloninin yaşam düzeni ile arıcılığı ilgilendiren diğer konularda bilgi sahibi olunmalıdır. 'Aslan ayrıca, Sivas'ta yürütülen bu çalışmalar neticesinde 2011 yılında kovan sayısının 189 bin 806 adete, bal üretiminin ise 3 bin 841 tona çıktığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA