SÜ'de 4. Bölgesel Engelsiz Üniversiteler Birimi Toplantısı

4.Bölgesel Engelsiz Üniversiteler Birimi toplantısı Selçuk Üniversitesi'nin (SÜ) ev sahipliğinde Konya'da gerçekleşiyor.

SÜ'de 4. Bölgesel Engelsiz Üniversiteler Birimi Toplantısı
SÜ Senato Salonu'nda düzenlenen toplantının açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hakan Sarı, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özcan ile 8 üniversiteden gelen Engelsiz Birim temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özcan, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin göstergelerinden birinin, toplumda yaşayan bireylere verilen önem olduğunu belirterek, 'Bireyin özrünü engele dönüştüren yine içinde bulunduğu toplumun ve çevresinin, bireye sunmuş olduğu olanaklardır. Bireyin yaşama, eğitim ve iletişim özgürlüğünün kısıtlanmasıyla da toplumun verimliliği düşmekte ve bundan topluma ait tüm kurumlar olumsuz etkilenmektedir. Bu amaçla bilgi üretmeyi, iletmeyi, yaymayı ve kullanmayı bilen öğrenciler yetiştirirken, toplumun görünmeyen yüzleri olan ve özrü nedeniyle dışlanmış hisseden öğrencilerimizin topluma tekrar kazandırılması bir zorunluluktur ' dedi.Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hakan Sarı ise, bir ülkenin gelişmişlik seviyesinin o ülkede yaşayan her bireyin ihtiyaçları ve isteklerine ne kadar cevap verebildiğiyle orantılı olduğunu ifade ederek, 'Son 10 yılda normal ve engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında önemli gelişmelere imza atıldı.

Üniversitelerdeki engelsiz birimler de üniversitede okuyan engelli bireylerin ihtiyaçlarını belirlemek ve eksiklikleri gidermek amacıyla kuruldu. Bugün burada 8 üniversiteden gelen engelsiz üniversite birim temsilcileriyle üniversitelerimizdeki eksiklikleri ve engelli öğrencilerimizin öğrenim ve hayat kalitesini artırmak adına neler yapabileceğimizi konuşacağız ' şeklinde ifade etti.
Kaynak: İHA