Şırnak Valiliği'nden 'avukata Darp' İddiasına İlişkin Açıklama

Şırnak Valiliği'nden, bir avukatın polis tarafından darp edildiği iddiasıyla ilgili yapılan açıklamada, "Güvenlik birimlerimizin hukuk ve görev gereklerine aykırı bir uygulamasının olmadığı değerlendirilmekle birlikte, kamuoyuna yansıyan haber/iddialarla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır" denildi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Bazı basın yayın organlarında polisten avukata dayak atıldığına ilişkin yer alan iddialarla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Şırnak Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce genel huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, 23/02/2012 tarihinde Uludere yol kavşağında yapılan yol uygulamasında şüpheli araçlar üzerindeki kontroller devam ederken 31 ACT * plakalı araç kontrol noktasında durdurulmayaçalışılmış, araç içinde bulunan şahsın 'Ben avukatım, işim var, gitmem gerekir' demesine karşılık kimliğini ibraz etmesi istenilmiş ve kimliğini ibraz ettikten sonra gidebileceği ifade edilmiştir.
Şahıs kimliğini ibraz etmeksizin 'dur' ihtarlarına uymayıp can güvenliğini tehlikeye atacak şekilde aracını sürerek şehir merkezine doğru kaçmaya başlamıştır. Söz konusu araç, suç şüphesi ile haber merkezimizce takibe alınmış, takip esnasında ışıklı tepe lambası, sesli siren ve megafon kullanılarak birkaçdefa uyarılarak ikaz edilmiştir.

Buna rağmen araç sürücüsü kaçmaya devam ederek hem takip eden ekipleri hem de çevrede bulunan araçlarla, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atmaya devam etmiştir. Şüpheli araç, Gazi Caddesi'nde bulunan eski Halk Bankası yakınlarında trafik sıkışıklığı sonucu yavaşladığı anda müdahale edilerek durdurulmuştur. Söz konusu şahsın avukat olduğu ise yapılan üst aramasında üzerinden çıkan kimlikle anlaşılmıştır. Hakkında gerekli adli işlem yapılmak üzere kimlik bilgileriincelendiğinde Şırnak Barosu'na kayıtlı Erdal Kunur olduğu anlaşılmış, konu ile alakalı Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek, alınan talimat neticesinde şahıs doktor raporu aldırıldıktan sonra ifadesi alınmaksızın salıverilmiştir. Bahse konu olayda güvenlik birimlerimizin hukuk ve görev gereklerine aykırı bir uygulamasının olmadığı değerlendirilmekle birlikte kamuoyuna yansıyan haber/iddialarla ilgili Valiliğimizce gerekli inceleme başlatılmıştır ' denildi

Kaynak: İHA