Sincan’da İçki Satışını Artırın

28 Şubat postmodern darbesinin üzerinden 15 yıl geçti.

Darbeye giden yolun taşlarının tek tek döşendiği, bu süreçte valilerin bile kullanıldığı hatıralarla, belgelerle ortaya çıktı. Eski Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Ankara Valisi Erdoğan Şahinoğlu 'nun, “Sincan 'da içki satışlarını artırın” şeklinde resmi yazı gönderdiğini açıkladı.

Cihan TV Network üzerinden yerel kanallarda canlı yayınlanan 'Anadolu'da Sabah' programının Başkent Konukları 'na katılan eski Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, önemli açıklamalarda bulundu. Darbe yapmayı kafaya koyanların Sincan 'ı hedef seçtiğini belirten Yıldız, dönemin kudretli paşalarından Güven Erkaya 'nın Sincan 'daki içki satışının azalmasından rahatsız olduğunu her ortamda ifade ettiğini belirtti.

Ankara Valisi Erdoğan Şahinoğlu 'nun da Sincan kaymakamına resmi bir yazı gönderdiğini belirten Yıldız, “Yazıda 'Edindiğimiz bilgilere göre Sincan 'da içki satışlarında düşüş gözlenmiştir. Bu eksiklik giderilmelidir. ' yazıyordu. Kaymakam bizi çağırdı yazıyı gösterdi. 'Benim böyle bir sıkıntım yok ' dedim. İçki ne kadar az satılıyorsa o kadar iyi olur düşüncesindeydik. Kaymakama 'Sizin gayretiniz varsa biz de yapmamız gerekenleri yaparız ' dedik. Halbuki o dönem Cüneyt Arkın 'ın bile televizyonlarda alkol tüketiminin olmaması şeklinde reklamlar dönüyordu. Baskı, kimsenin zorla içki içmemesi istenmiyor. Telkin ve zaman ayırarak özverili çalışmalarla yaptık. Bunlar lokaldi ve Sincan ile ilgili kalan şeylerdi. Milletin kararıyla oynamak istiyorlardı.” ifadelerini kullandı.

'ERBAKAN 'ÖNEMLİ OLAN ALLAH 'IN AYARI ' DEDİ '

Cezaevinden çıktıktan sonra Meclis 'e gittiğini dile getiren Yıldız, dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan ile hatırasını anlattı. Erbakan 'ın, Meclis koridorunda kendisine sarıldığını, “Bunlar Zalim. Önemli olan Cenab-ı Hakk'ın ayarıdır ' dedi. Kolumuza girdi, Meclis 'in çıkış kapısına kadar beraber yürüdük.” dedi. Yıldız, 28 Şubat 'ı, jakobenlerin, baskıcıların istemediği seçim sonucuna karşı attığı adım olarak yorumladı.


'KUDÜS GECESİ 'NDEN SONRA ŞEVKET KAZAN ARADI: KEŞKE OLMASAYDI DEDİ '

Kudüs Gecesi 'nden sonra Refah Partisi 'nden sadece Adalet Bakanı Şevket Kazan 'ın kendisini aradığını belirten Yıldız, Kazan 'ın kendisine 'keşke olmasaydı ' dediğini belirtti. İlçede haber yapan Işın Gürel 'e yumruk atan Recep Görmez 'i tanımadığını, ilk defa Ulucanlar Cezaevi 'nde gördüğünü kaydeden Yıldız, Işın Gürel 'in de olayda sorumluluğu olduğunu aktardı.

'TANKLAR İKİ KERE İLÇEDEN GEÇİRİLDİ, 'MANŞET KAÇIYOR ' DEYİNCE GAZETECİ AYAĞA FIRLADI '

Darbecilerin, tanklarla Sincan 'da mesaj verdiğini söyleyen Yıldız, tankların 4 Şubat tarihinde iki kez ilçeden geçirildiğini belirtti. İki gazetecinin, tankları çekmek için beklediğini ifade eden Yıldız, “Gazetecilerden biri uyuyormuş. Diğeri tankların geçtiğini görünce uyandırmaya çalışmış. Gazeteci uyanmayınca, 'kalk manşet kaçıyor ' deyince gazeteci ayağa fırlamış. Tankların çekimini yapmışlar. Ancak o gün birçok gazete televizyon alamadığı için komutanlardan rica ediyorlar. İkinci kez komutan tankları Zırhlı Birlikler 'den çıkarıyor Akıncılardan, Sincan Atatürk Caddesi 'nde yürütülüyor. İki tankı Lale Meydanı 'na bırakıyorlar.” bilgisini verdi.