Simav'da Ulaşım ve Eğitime Kar Engeli

Kütahya Simav'da akşam saaterinden bu yana devam eden yoğun kar yağışı dolayısıyla 47 köy yolu ile Simav-Bursa arasında ulaşımı sağlayan Simav-Dağardı yolu ulaşıma kapandı. Simav'da eğitime de bir gün ara verildi.

Simav'da Ulaşım ve Eğitime Kar Engeli
DP'li Belediye Başkanı Kasım Karahan, kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı kentin cadde ve sokaklarında bir yandan iş makineleri bir yandan da 100'e yakın işçi ile kar ile mücadele çalışması yaptıklarını, vatandaşların da ev ve iş yerlerinin önlerini temizlemek suretiyle çalışmalara destek verdiklerini bildirdi.

Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden kapanan 47 köy yolunun ulaşıma açılması için Simav İlçe Özel İdare Müdürlüğüne ait 2 dozer, 1 kepçe ile 6 kişilik ekip de bu sabah saatlerinden itibaren ilçe genelinde başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Simav'da dün akşam saat 18.00'de başlayan ve halen devam eden yoğun kar yağışı yüzünden ulaşıma kapan 47 köy yolunun bulunduğu bölgelerde kar kalınlığının 70-80 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1 metreye kadar ulaştığı bildirildi.

Yoğun kar yağışına rağmen Simav'ın şehirlerarası ulaşımını sağlayan Simav-Kütahya-Uşak, Simav-Sındırgı, Simav- Demirci ve Simav- Selendi karayollarında ulaşımın açık olduğu, sadece Dağardı yolunun kapanmasından dolayı Simav-Bursa otobüs seferlerinin yapılamadığı bildirildi. Yoğun kar yağışı ve tipinin ulaşımı etkilemesi nedeniyle Simav ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları, liseler ile yaygın eğitim kurumlarında eğitime 28 Şubat 2012 Salı günü için ara verildi.

Trafik yetkilileri ise, yola çıkacak sürücüleri yanlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.
Kaynak: İHA