Siirtli Fıstıkçılardan Bakan Şahin'e Teşekkür

Siirt Merkez ve İlçeleri Fıstık Üreticileri Birliği üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e fıstıkçılığın destekleme kapsamına alınması yönünde verdiği çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Birlik Başkanı Şuayip Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakan Şahin'in girişimleriyle fıstıkçılığın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından destekleme kapsamına alınmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Siirt'in kendine has çeşidi ile fıstık üretimi alanında, Gaziantep'le yarışır hale geldiğini belirten Aslan, ''İlimizde büyük bir çoğunluğu genç fidan olmak üzere on milyon civarında fıstık ağacı bulunuyor. Yıllık rekoltemiz kuru olarak 10 bin tona ulaşmaya başladı. Bu rekolte bufidanların her geçen yıl biraz daha büyümesi ile katlanarak artacaktır. Bugün 10 bin civarında ailenin direkt veya dolaylı olarak ilgilendiği fıstıkçılık ilimizde yalnız tarım sektörünün değil, il ekonomisinin en önemli enstrümanıdır. Verilecek mazot gübre toprak tahlili ve benzeri destekler fıstıkçılığın daha hızlı gelişmesine katkıda bulunacaktır. Bu nedenle Fatma Şahin'e üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum ' dedi.
Kaynak: İHA