Müfettişlerden 'irtibat Subaylığı' Raporu

12 Eylül askeri müdahalesinin ardından Atatürk Havalimanı'na kurulan İrtibat Subaylığı'nın kapatılması ile ilgili Mülkiye Müfettişleri bir rapor düzenledi.

12 Eylül 1980 darbesi sonrası kurulan İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki İrtibat Subaylığı'nın kapatılması konusunda, ilgili Mülkiye Müfettişleri bir rapor düzenledi. Mülkiye Müfettişlerinin Atatürk Havalimanı'nda yaptığı denetleme sonrası yazdığı raporda, İstanbul'a gelen üst düzey yabancı askeri konuklarla, general rütbesindeki kişilerle bunların ailelerini karşılamakla da görevli olan İç Hatlar Terminali'nde yeri bulunan İrtibat Subaylığı'nın kaldırılması istendi.

Atatürk Havalimanı'nda İrtibatSubaylığı'nın var olmasının hiçbir yasal dayanağı olmadığının belirtildiği raporda, yabancı hukuk mevzuatına da böyle bir yerin uygun olmadığı ifade edildi. Rapor sonrası İrtibat Subaylığı'nın kaldırılıp kaldırılmayacağı merak konusu olurken, Atatürk Havalimanı'ndan Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, raporla ilgili herhangi bir açıklama bulunmadı. Bir albay ile bir grup erin bulunduğu İrtibat Subaylığı, yerli ve yabancı üst düzey subaylarla ailelerine genellikle karşılama ve uğurlamayapıyor

Öte yandan, irtibat subaylarının Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından alınan bir karar ile hangi sebep ile olursa olsun aprona çıkışlarının durdurulduğu öğrenildi.
Kaynak: İHA