Marmaris'te Tanıştılar, Rusya'da Evlendiler

Rus Jülia Krotova, gönlünü Türk genci Sivaslı Fuat Koç’a kaptırdı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tanışarak hayatını birleştiren Fuat Koç ile Julai Krotova'nın Rusya'da yapılan düğünü, renkli görüntülere sahne oldu.

Fuat Koç (24) ve Julia Krotova'nın (19) Rusya'daki düğününde, hem Rus, hem de Türk adetlerinden örnekler sergilendi. Damat Fuat Koç ve ağabeyi Feryadi Koç, Türk oyun havaları eşliğinde oynayarak düğüne renk kattı. Julia Krotova'nın yakınları, gelin arabasının önünü keserek sağdıçtan para istedi.

MARMARİS'TE TANIŞTILAR

Damat Fuat Koç, Julia ile Marmaris'te 2007 yılında otelde çalışırken tanıştığını belirtti. Marmaris'e tatile gelen Julia ile arasında bir sevgi bağı oluştuğunu ifade eden Koç, bir süre telefon ve sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla Julia ile görüştüğünü söyledi. Vatani görevini yaptığı sırada Julia'nın İstanbul'da kendisini ziyaret ettiğini aktaran Koç, Julia ile Rusya'da düzenlenen düğünle hayatını birleştirdiğini kaydetti.

Düğün geleneklerinden bahseden Koç, gelin aracının önünü kesme, kız evi önünde kapı kesme, damadın yerine oturma gibi geleneklerde sağdıçın para verdiğini, Rusya'da da sağdıç geleneği olduğunu, sağdıçlığını eşinin akrabası olan Vitalek'in yaptığını kaydetti.

Rusya'da takı töreninin de farklı olduğunu anlatan Fuat Koç, düğün salonunda ikram edilen pastanın her bir dilimi için konukların verdiği paranın takı yerine geçtiğini anlattı. Koç, ayrıca Rusların dans geleneğinin olduğunu, dansı ne kadar güzel yaparsan o kadar para atıldığını söyledi.

2. DÜĞÜN TÜRKİYE 'DE

Sivas'ta da Türk geleneklerine göre 7 Nisan'da düğün yapacaklarını ifade eden Fuat Koç, düğün hazırlıklarının devam ettiğini söyledi. Turizm üzerine üniversite eğitimi alan eşi Julia'yı bir süre önce Sivas'a getirdiğini, gelenek ve görenekleri anlattığını, tarihi mekanları gezdirdiğini belirten Koç, Julia'nın Sivas gezisinin ardından Rusya'ya döndüğünü ifade etti. Koç, düğünün ardından Rusya'da yaşayacaklarını sözlerine ekledi.

Julia ise Fuat'la evlendiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Julia, “Tatil için geldiğimizde otelde çalışan Fuat'la tanıştım. Daha sonra arkadaş olduk ve bu arkadaşlığımız yaklaşık 5 yıl sürdü. Askerde dahi onu ziyaret ettim. Fuat çok nazik ve saygılı birisi. Türk insanının olduğu gibi Fuat'ın da aile bağları çok güçlü ve aynı zamanda çalışkan. Çok sadıklar ve ailesine bağlılar. Kalabalık bir aile yaşantısı da olduğu için yüzlerce akrabaları var. Bu da onların dayanışma içerisinde olduklarını gösteriyor.” dedi.