Londra'da Devasa Olimpiyat Halkaları Thames Nehri'ni Süsledi

İngiltere'de Olimpiyat Oyunları'na geri sayımın 150.günü münasebetiyle devasa olimpiyat halkaları Thames nehrine indirildi.

Bugün Londra Belediye Başkanı Boris Johnson tarafından açılışı yapılan festivale çok sayıda sanatçı ve seyirci katıldı. Johnson yaptığı konuşmada, 'Olimpiyat Oyunları'na bugün itibarıyla 150 gün kaldı. Bugün burada bu amaçla toplanarak Olimpiyatların simgesi halkaları Thames Nehri'nde sergileyeceğiz. Amacımız olimpiyatlarla birlikte Londra'da harika bir zaman geçireceğimizi duyurmak değil.Amacımız, olimpiyatlara 150 gün kala her şeyin yolunda olduğunu göstermek ' dedi

Royal Opera House Direktörü Deborah Bull da, 'Bugün burada bulunmamın nedeni sanatla özdeştirdiğimiz Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak Royal Opera House işbirliğini duyurmak. Olimpiyatlar süresince arkamda görmüş olduğunuz nehirde Royal Opera House hazırlamış olduğu yüzen opera ile bu olimpiyat coşkusunu yaşayacak. Londra'nın batısından doğusuna uzanan rotada nehir üzerinde sayısız etkinlik sunulacak ve insanlar bu güzergahta birçok etkinlikle karşılaşacak ' diye konuştu

Ünlü dansçı Kate Prince ise, 'Channel 4 ve Büyük Dans ve Bafta projesi kapsamında olimpiyatlara özel projeler ürettik. Bu projelerde müzik ve dans eşliğinde ilgili hikayemizi iletmeyi hedefliyoruz. Bugün olimpiyat halkaların Thames nehri üzerinde yerleştirilmesini kutluyoruz ve geriye sadece 150 gün kaldı bu süreç içerisinde sanat ve sporun içiçe geçtiği birbirinden özel etkinlik yer alacak ' ifadelerine yer verdi.

Olimpiyatlar boyunca nehir üzerinde kalacak olan 11 metre yüksekliğinde 25 metre genişliğindeki halkalar sanat ve sporun kutlandığı bir yılı temsilen Thames Nehri üzerinde sergilenecek.
Kaynak: İHA